cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.04°

Armengol: «El Govern espanyol ha de ser coherent i permetre que les Balears avancin el toc de queda»

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha defensat aquest dimarts que el Govern espanyol ha de ser «coherent» i permetre que les Balears avancin el toc de queda -actualment fixat a les 22.00 hores en les quatre illes- o aplicar confinaments domiciliari «si això fos necessari en algun moment o territori».

Així s'ha expressat Armengol durant la seva compareixença davant el Parlament per a exposar la situació de la pandèmia a les Balears. La presidenta ha assegurat que insistiran a «demanar al Govern d'Espanya que sigui coherent, i, si ha deixat en mans autonòmiques la gestió de la pandèmia», que proporcioni a les Comunitats «totes les eines necessàries per a frenar el virus».

Crítica a altres Comunitats

Durant el seu discurs, la presidenta ha criticat «les Comunitats que encara avui, amb la incidència disparada i els hospitals al límit de la seva capacitat, segueixen sense tancar l'hostaleria o sense limitar l'activitat social». «Comunitats que tenen quatre vegades més morts per cada 100.000 habitants que aquestes illes», ha dit la presidenta, sense esmentar cap territori en concret.

A més, Armengol ha apuntat que al desembre van detectar un canvi de tendència en els contagis a les Balears. Llavors la incidència a 14 dies a Mallorca superava els 250 casos per cada 100.000 habitants; al gener ha superat els 704 casos.

Per això es van aprovar dures restriccions addicionals a finals de l'any passat. «Uns altres van optar per salvar el Nadal. Aquí optem per salvar vides», ha asseverat.

Armengol ha reconegut que «potser es podria haver fet millor» però en qualsevol cas Balears ha seguit l'estratègia europea. De fet, ha remarcat que «el descens acusat de nous contagis a Mallorca demostra una vegada més que la màxima contundència i el compromís de tots frenen la pandèmia».

«No deixaré mai de prendre les decisions que siguin necessàries per a protegir la salut dels nostres ciutadans», ha indicat Armengol. Cal recordar que la seva figura ha estat objecte de multitudinàries protestes en les darreres setmanes per part de professionals de l'hostaleria, a causa d'aquestes mesures, «de les més restrictives de l'Estat» segons la mateixa presidenta, però «imprescindibles».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per pepet, fa mes de 3 anys

Como si ella pudiese hacerlo. Pero esta pepeta en que mundo vive?. Cierra, cierra y pronto verás de dónde comes. Ni garbanzos tendrás. Que atrevida es la ignorancia,

Valoració:-1menosmas
Per Pepeta, fa mes de 3 anys

El que has de fer és tancar ports i aeroports i no deixar entrar ningú.
Aïllar una illa és molt fàcil!!!!

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente