muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°
10°

El PSOE tanca files al voltant de Sánchez i assegura que «salvar vides i recuperar l'econòmica» és el seu objectiu

Pons i Armengol han participat en la reunió de manera telemàtica. | PSIB-PSOE

El PSOE ha reunit aquest dissabte el Comitè Federal, màxim òrgan de decisió entre congressos, per analitzar la situació política actual amb Pedro Sánchez, secretari general i president del Govern espanyol. Una trobada en la qual la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, així com la resta dels membres de les Balears, s'han connectat de forma telemàtica.

Durant la reunió, el partit han marcat «salvar vides i aturar la pandèmia, la recuperació econòmica i social i la vacunació» com a principals prioritats per als pròxims mesos. Així ho ha assegurat el diputat del PSIB-PSOE al Congrés i membre del Comitè Federal, Pere Joan Pons, qui ha assegurat que «la primera prioritat pels socialistes sempre ha estat la gestió de la pandèmia i salvar vides».

En segon lloc, Pons ha destacat la importància de la qüestió econòmica lligada a la pandèmia, «amb els Pressuposts Generals de l'Estat i els ERTO com a principals eines per preservar llocs de feina, empreses i la vida de les famílies amb les dificultats que sabem que existeixen». De fet, el diputat ha recordat que només per pagar els ERTO, el Govern espanyol «ja ha destinat més de 1.500 milions d'euros a les Illes Balears» i ha destacat «la importància que tendran els fons europeus per a la recuperació econòmica i social de les nostres illes i del conjunt de l'Estat».

A més a més, Pons també ha destacat l'esperança de la vacunació, «que es combina amb la situació d'alts contagis que estam patint a tot l'Estat, tot i que a l'illa de Mallorca veim com estan començant a baixar». Tot plegat, «en el marc d'estabilitat que ens dóna tenir uns Pressuposts Generals de l'Estat aprovats i els comptes autonòmics també renovats», ha assenyalat el diputat.

Unes prioritats que centraran la tasca del PSIB-PSOE els pròxims mesos, tot i que Pedro Sánchez ha informat al Comitè Federal de la data de celebració del 40 Congrés Federal del PSOE, que tendrà lloc a l'octubre, la qual cosa implicarà que s'obrin els processos congressuals que començaran per l'estatal i que continuaran pels autonòmics, insulars i finalment els locals.

Finalment, el PSOE de les Balears ha aprofitat per traslladar a Salvador Illa, encara ministre de Sanitat i candidat del PSC a les eleccions catalanes, tot el seu suport per a aconseguir la presidència de la Generalitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.