algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

MÉS per Mallorca denuncia «el col·lapse i la manca de personal» per tramitar les prestacions d'ERTO i atur

Joan Mas 'Collet', diputat i membre de la Permanent de la formació. | MÉS per Mallorca

MÉS per Mallorca ha denunciat aquest dissabte la «manca de personal per tramitar les prestacions d'ERTO i atur a les oficines del SEPE a les Illes Balears». Segons ha explicat el diputat i membre de la Permanent de la formació Joan Mas 'Collet', «l'Estat està incomplint amb els ciutadans de les Balears i no és capaç de tramitar totes les ajudes que els corresponen».

De fet, Collet ha concretat que, segons denuncien els sindicats, l'actual plantilla a les Balears és d'entre 220 i 230 treballadors, però més de la meitat són interins que han començat a fer feina a l'abril sense coneixements previs de com funciona el servei.

Segons denuncien els sindicats, a partir de l'estat d'alarma de l'abril passat, la càrrega de feina es va multiplicar per 5 a les oficines de tot l'Estat espanyol, mentre que es va multiplicar per 13 a les oficines de les Illes.

A més, Mas ha explicat que «els sistemes informàtics tenen entre 30 i 40 anys» i «les línies telefòniques estan saturades i només hi ha 9 teleoperadors per a 200.000 ERTO». «El govern espanyol no pot permetre que els treballadors i els usuaris del SEPE a les Balears estiguin tan desesperats com ho estan», ha dit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.