algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
10°

Més per Menorca proposa que l’Estat adapti l’Ingrés Mínim Vital al cost de vida de les Illes

Més per Menorca ha presentat una proposta al Parlament perquè l’import de l’Ingrés Mínim Vital (IMV) s’adapti al cost de vida de cada territori mitjançant un coeficient corrector. Els ecosobiranistes recorden que a les Illes Balears –la regió de l’Estat més afectada per la crisi de la Covid-19 a causa de l’excessiva dependència del sector turístic– «el cost de vida és molt més elevat que a altres comunitats» i que tenim «el preu de lloguer més alt de tot l’Estat, només superats per Madrid».

A la Proposició no de Llei (PNL), presentada al Parlament, també inclouen un punt perquè el Govern de l’Estat transfereixi la gestió de l’IMV a la comunitat autònoma amb l’objectiu que se n’agilitzi la tramitació. En aquest sentit, destaquen que hores d’ara només s’han resolt un 28% de les sol·licituds tramitades des de les Illes, i només un 5% de forma positiva. A més, al·leguen que si la CAIB tramitàs l’IMV, es podria sol·licitar la Renda Social Garantida (RESOGA) del Govern de les Illes al mateix temps, per la qual cosa els ciutadans s’estalviarien mesos d’espera a l’hora de rebre alguna prestació, ja que ara no es pot sol·licitar l’ajut del Govern sense que s’hagi denegat primer l’IMV.

La diputada Patrícia Font ha explicat que també es demana la revisió dels requisits per accedir a l’IMV «perquè aquest arribi a totes les persones i famílies que el puguin necessitar, donat que el baix percentatge de resolucions favorables demostra que no és així» i que, així mateix, a la proposta, insten el Govern de l’Estat a fer públiques, cada mes, les dades relatives a l’Ingrés Mínim Vital a les Illes Balears desglossades per a cadascuna de les illes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pompeu, fa dervers d'un any

L'única manera de repartir bé els recursos (tots els recursos) és gestionar-los directament. Fins i tot l'esquerra nacionalista ja es conforma demanant (per favor) a l'estat que ens atorgui recursos econòmics que serien nostres si no els haguéssim transferit. Tanmateix ni pp ni psoe (ni els altres partits, tots els altres, del nostre arc parlamentari) estan disposats a arribar fins allà on sigui fins obtenir un tractament econòmic i fiscal igual al que tenen bascos i navarresos. Ja els va bé seguir essent província dòcil.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente