nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

L'ASM considera que el pacte d'El Pi amb «amb simpatitzants de Vox» a Llucmajor és un «paperot per una cadira a l’Ajuntament»

L’Assemblea Sobiranista de Mallorca ha expressat en un comunicat el seu «profund malestar, preocupació i rebuig» per les decisions preses per la secció local d'El Pi de Llucmajor de «facilitar el govern a partits polítics com Vox o el seu entorn i el PP al seu municipi».

L'ASM considera que aquestes dues formacions estan «capficades en abolir i suprimir qualsevol intent de recuperació de la cultura i llengua catalana, govern propi o sobirania de les Illes Balears i que no contemplen cap altre cultura dins del seu estat que no sigui la castellana».

L'ASM també declara: «consideram que facilitar el govern a uns partits polítics que no tenen en compte que viuen en un territori no castellà, que volen exterminar qualsevol expressió política sobiranista o regionalista és treballar en contra de les idees sobiranistes o regionalistes». A més a més, afegeixen, «els dona poder per a seguir desenvolupant polítiques d’eradicació cultural i xenòfobes contra els col·lectius abans esmentats. Recordem que Vox va dur una proposta de llei al parlament espanyol per a il·legalitzar partits polítics com El Pi». En el cas de Llucmajor, els sobiranistes consideren que «el pacte d'El Pi amb simpatitzants de Vox va ser signat dos dies abans que sortís la notícia de la denúncia per presumpta agressió per violència masclista al líder de Vox Jorge Campos».

«Pensam que els partits polítics de país, haurien d’assumir que les seves seccions locals formen part de la seva xarxa política als pobles. Aquestes agrupacions, han de saber quin tipus de política requereix ser aplicada per a formar part d’un partit de país i no fer aquests paperots per una cadira a l’Ajuntament» afirmen.

Des de l’ASM conclouen: «desitjam que les direccions polítiques dels partits de país es posicionin en contra d’aquests pactes i que prenguin les decisions oportunes per a que això no torni a passar i es redreci el sentit d’aquests pactes».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Factor moderació, fa mes de 3 anys

Bé, val a dir que sovint sentim dir a Podemos i Més que governen amb el PSOE, partit espanyolista i que accepta amb normalitat el neoliberalisme econòmic, perquè la presència serveix de contrapès. Potser el PI podria argumentar de la mateixa manera.

Valoració:-1menosmas
Per ?!, fa mes de 3 anys

ambició la del Llorena, encara que li ha sortit el tret per la culata, malvist per tothom.

Valoració:0menosmas
Per Mai més votaré a El Pi, fa mes de 3 anys

Jo a vegades he votat a El Pi, per a qualque institució, però no ho tornaré a fer. Si no m'agrada el candidat que presenta MÉS per a tal o qual institució, o deixaré el sobre amb una papereta nul.la, o votaré a un altre partit.
Pero jo no vull saber res d'un partit que pacta amb franquistes i amb gent d'ultra dteta. Quin horror!

Valoració:20menosmas
Per ¿?, fa mes de 3 anys

Hablas de Puigdemont, Llunqueras y demás por la ambición de poder?

Valoració:-20menosmas
Per Lluís, fa mes de 3 anys

Lamentablement moltes vegades els diners i l´ambició de poder poden més que la retòrica. Aquí hi ha un exemple perfecte. Doncs ja ho saben els electors.

Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente