algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
16°

MÉS avisa del perill de «blanquejar el feixisme i l'extrema dreta»

El portaveu de MÉS per Mallorca en el Parlament Miquel Ensenyat, ha avisat aquest dijous de «la perillositat de blanquejar el feixisme i l'extrema dreta», davant les imatges aquest dimecres de l'assalt al Capitoli dels EUA per part de partidaris de Donald Trump.

Ensenyat ha manifestat que des de MÉS estan «estupefactes» per les escenes viscudes a Washington i ha lamentat que els manifestants fossin «animats pel que encara és president dels EUA».

«Trump representa el feixisme i l'extrema dreta, i hem vist el que és capaç de fer. El que menys li interessa és la democràcia», ha denunciat el diputat, que ha vinculat l'ocorregut al país nord-americà amb el perill de «blanquejar el feixisme o l'extrema dreta, com està passant a Espanya amb la irrupció de Vox».

En aquest sentit, des de MÉS han recordat la seva proposta per a impulsar en el Parlament balear un «cordó sanitari» contra Vox. «Blanquejar el feixisme i el discurs de l'odi té conseqüències», assenyala el partit en un tuit publicat recollint aquella iniciativa «per a arraconar al feixisme», una proposta en la qual pretenen continuar «insistint».

Per part seva, el coordinador de MÉS, Antoni Noguera, ha manifestat en xarxes socials que «sempre cal plantar cara als moviments feixistes». «Els postulats de la dreta ultra i el seu menyspreu a la democràcia no tenen cabuda ni aquí ni en cap lloc», ha emfatitzat.

L'assalt de partidaris de Trump va coincidir amb la cerimònia convocada en el Congrés dels EUA per a certificar el resultat de les eleccions de novembre i, per tant, la victòria de l'aspirant demòcrata a la Presidència, Joe Biden. El mateix Trump reafirmava durant la jornada que «mai» reconeixerà la victòria del demòcrata.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ., fa mes de 3 anys

Hi ha moltes coses que s'harurien de blanquejar.

Valoració:0menosmas
Per tornam amb es feixisme, fa mes de 3 anys

erdogan és a Hitler, com ansar i ebescal son a Pinochet.



Creis que donam massa normalitat a que s´extrema dreta s´expressi per tot arreu. Un exemple actual dictatorial són ses intencions de Trump, volent manipular sa democràcia.



Segurament caldria una manifestació massiva i contundent en contra d´eixos postulats feixistes.

Valoració:3menosmas
Per John Waine, fa mes de 3 anys

... jo som més del parer que haurien de ser un blanc perfecte

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente