La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha compartit aquest dimecres el seu discurs institucional d'Any Nou amb protagonistes de diferents col·lectius que s'han vist afectats per la pandèmia de la Covid-19, els quals han expressat com han viscut aquest 2020 marcat per la crisi sanitària.
En un format diferent a l'habitual, la presidenta de l'Executiu ha dirigit unes paraules a la població per a finalitzar l'any i ha reflexionat sobre les lliçons de la pandèmia i les dificultats d'aquest 2020 a causa del coronavirus.
Els protagonistes que han participat en el discurs amb la presidenta --que ha estat retransmès per IB3-- són Carolina Ramis, caixera de supermercat; Maribel Portella, policia tutora de Maó; Ana García, estudiant de batxillerat; Caterina Ferrer, infermera a l'Hospital General; Tomeu Servera, expacient de Covid-19, i Sebastià Vadell, empresari.
A través d'una videoconferència amb tots ells, la presidenta Armengol els ha agraït el seu exemple i els ha transmès ànim. «Pens que moltes vegades davant les adversitats treim forces de cadascun de nosaltres i cadascun és capaç de treure el millor de si mateix», ha destacat la presidenta.
Durant la conversa, Tomeu Servera, expacient de Covid-19, ha relatat els seus dies ingressat en l'UCI a causa del virus. «Tota la vida et passa per davant en aquestes hores que estàs dins del llit, perquè dónes moltes voltes, penses molt en els amics però, sobretot, penses molt en la família», ha assenyalat.
Per part seva, Ana García, estudiant de batxillerat, ha considerat que «experiències tan bèsties», com aquesta crisi sanitària, aporten coses positives. «Pens que com a societat ens hem superat moltíssim per a la unió», ha indicat.
Carolina Ramis, caixera de supermercat, ha declarat que «l'única cosa bona que s'ha tret d'aquest virus és saber que la gent aquesta aquí per tu i que som un equip». Així mateix, Maribel Portella, policia tutora de Maó, ha reclamat «deixar a un costat aquest individualisme de la societat i actuar més col·lectivament i pensant entre tots».
D'altra banda, Caterina Ferrer, infermera a l'Hospital General, ha explicat que els sanitaris volen «que la gent sigui conscient» de la situació actual. «La gent duu gairebé un any amb això i està cansada. La gent s'ha arribat a trobar molt totasola, ha vist com moltes llibertats quedaven totalment retallades, però és que no queda una altra», ha lamentat.
Finalment, Sebastià Vadell, empresari, ha destacat la importància d'intentar consumir en els comerços de proximitat que ho han passat malament durant la pandèmia del coronavirus. «Crec que hem guanyat en sensibilitat i que ara valorem molt més els comerços d'aquí. Crec que això quedarà de cara al futur», ha ressaltat.