nubes dispersas
  • Màx: 17.52°
  • Mín: 8.69°
17°

Armengol destaca la importància de compartir interessos amb el País Valencià i Catalunya per a «bascular el pes del centralisme que s'enfoca des de Madrid»

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat aquest dimarts que les Balears fan feina en projectes comuns al costat del País Valencià i Catalunya per a reivindicar la 'Commonwealth Mediterrània', un concepte que va reclamar recentment el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.

Així ho ha indicat la presidenta en el ple del Parlament, on ha assenyalat que es tracta d'una qüestió que ha defensat sempre, ja que els territoris de la Mediterrània fan front a qüestions comunes com la sostenibilitat o el canvi climàtic.

Armengol ha destacat també la importància de compartir interessos amb el País Valencià i Catalunya en temes de caràcter econòmic per a «bascular el pes del centralisme que, d'una manera molt clara, s'enfoca des de Madrid».

En aquest sentit, ha remarcat l'oportunitat que brinden els Fons europeus que permetran transformar els projectes en recursos públics per als tres territoris. A més, ha apuntat que per a sumar forces, des del Govern volen que s'incorporin Múrcia i Andalusia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I tant!, fa mes de 3 anys

@Pere. I tanmateix, malgrat s'auto anomeni país mediterrani, Espanya té ben poc de mediterrània i molt més de messetària.

Valoració:1menosmas
Per quasi res, fa mes de 3 anys

Na Armengol, ens calen fets i menys paraules.

Valoració:2menosmas
Per Catalunya Insular, fa mes de 3 anys

És molt simple: diguem Catalunya a la nostra nació, de Salses a Guardamar i de Fraga a...l'Alguer.
Els nostres dubtes i renúncies només afavoreixen els objectius polítics dels colons, que ni dubten ni renuncien a res per tal de fer-nos desaparèixer.

Valoració:2menosmas
Per Cosme, fa mes de 3 anys

No hi hauria presos polítics sense la complicitat del PSOE!

Valoració:9menosmas
Per Pere, fa mes de 3 anys

Parlar de ''Commonwealth Mediterrània", volent-hi afegir Múrcia i Andalusia, és una manera de negar l'existència de la nació catalana diluint-nos per enèsima vegada dins l'estat imperialista espanyol. És la mateixa cosa que han intentat sempre; recordau el "leridanismo", el tortosinisme i la jugada que s'assembla més a això d'ara: el "Surestisme"; que fa referència al "Sureste español" la macroregió que el franquisme volia formar amb les províncies d'Alacant ("Alacant a part"), Múrcia, Almeria i Albacete.



No ens deixem entabanar; nosaltres ens enfortirem vertebrant les Balears, València, el Principat i la resta de les nostres terres: la pàtria catalana completa i sense afegitons forasters.

Valoració:10menosmas
Per El Cóndor ya no pasa, fa mes de 3 anys

Idò menys llepar ses posadres d'en Pedro Sánchez per a res, Francineta!
... que amb es tema del REB no et fan putaKas!

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente