algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
10°

Els pressuposts per a 2021 sumen un total de 5.881,5 milions d'euros

El Parlament ha aprovat aquest divendres els Pressuposts Generals per a 2021, després d'incorporar 121 esmenes parcials, 32 durant les tres sessions de ple celebrades des del dimecres.

Les votacions han conclòs al voltant de les 14.48 hores, moment en el qual el president del Parlament, Vicenç Thomas, ha proclamat l'aprovació definitiva dels comptes. Els pressuposts sumen un total de 5.881,5 milions d'euros, la qual cosa suposa un 0,2 per cent menys en comparació amb l'any anterior, 11,6 milions d'euros menys que en 2020.

Cs ha votat a favor dels comptes de la Conselleria de Salut «per responsabilitat», segons ha dit la portaveu taronja, Patricia Guasp i s'ha abstingut en la resta de seccions. Per part seva, El PI ha donat el seu vot favorable també a Salut i a Assumptes Socials.

En les seccions debatudes aquest divendres s'han acceptat dues esmenes al pressupost d'Agricultura, Pesca i Alimentació (una del PP i una altra de Cs) i una al de Mobilitat i Habitatge (del PI).

L'esmena de Cs és sobre una dotació de fons addicionals a Serveis de Millora Agrària i Pesquera (Llavor); la del PP sobre un estudi per a trobar una solució per a l'escorxador de Ciutadella; i la del PI està relacionada amb inversió per a exercir el dret de tanteig i retracte sobre habitatges protegits i compra pública d'habitatges.

Finalment, el diputat d'Unides Podem ha pogut participar en la votació després d'haver sofert un desmai mentre intervenia en la tribuna, que ha obligat a interrompre durant uns minuts el debat de la secció de Mobilitat i Habitatge.

Durant els últims tres dies s'han debatut i votat 826 esmenes pendents -el que en l'argot parlamentari es coneix com a esmenes 'vives'-, després d'aprovar-se altres 89 durant la tramitació en ponència i comissió.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.