cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.04°

MÉS reclamarà l'assignatura d'ètica i la gratuïtat de 0-3 a les esmenes de la LOMLOE

El senador de MÉS per Mallorca Vicenç Vidal ha anunciat aquest divendres que presentarà 27 esmenes a la Llei educativa coneguda com a 'Llei Celaá', entre elles, esmenes dirigides a incloure una assignatura obligatòria d'ètica o la gratuïtat del cicle 0-3 anys.

MÉS ha explicat que aquestes esmenes són fruit d'un treball col·laboratiu entre la sectorial d'educació del partit i sindicats com a Alternativa, STEI i Unió Obrera Balear, així com la Plataforma 0-3, Docents pel Futur, la FAPA i l'Associació Filosòfica de les Balears.

El senador de designació autonòmica ha explicat que aquesta tasca ha anat en línia de «la defensa d'un ensenyament públic i de qualitat basada en la coeducació», l'atenció a les demandes de les Illes i «una perspectiva sensible a la crisi climàtica i les seves conseqüències».

Les esmenes de Vidal reclamen que l'assignatura d'ètica sigui comuna i obligatòria en 4t d'ESO, «a més de reforçar la presència de l'ètica com a matèria a tots els nivells».

Vidal ha destacat les esmenes sobre «la necessària implicació del sistema educatiu en una transició ecosocial que beneficiï a la majoria de les classes populars del país», així com el rol «determinant d'un ensenyament públic, crítica i de qualitat que prioritzi la presa de consciència davant l'emergència climàtica i el feminisme com a eixos transversals».

D'altra banda, el senador ecosobiranista ha ressaltat iniciatives com «la petició de la gestió directa del personal docent per a les Balears», la gratuïtat del primer cicle d'ensenyament infantil 0-3 o l'eliminació dels rànquings de centres educatius.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.