lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:

EUIB demana al Govern que s'obri a negociar amb els sindicats la congelació salarial

Juanjo Martínez, coordinador d'EUIB. | dBalears/Arxiu

Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) ha celebrat aquest dissabte la seva Comissió Coordinadora Interinsular (màxim òrgan de decisió entre assemblees de l'organització) per abordar el debat de pressupostos. Fruit d'aquest debat, la formació ha decidit donar suport als pressupostos, ja que entenen que «són fonamentals per protegir a les persones enfront de les conseqüències de la pandèmia».

Amb tot, la formació ha destacat que «hi ha elements dels pressupostos amb els quals mai podem estar d'acord, com és la congelació salarial dels funcionaris de la comunitat autònoma sense negociació amb els representants legítims dels treballadors». «Hem aprovat, en conseqüència, no donar suport a aquesta proposta del Govern entenent que vulnera un dret fonamental, com és la negociació col·lectiva», ha dit el partit.

En aquest sentit, EUIB demana al Govern que iniciï les converses amb els sindicats «com més aviat millor, garantint un marc de negociació clar i satisfactori amb els representants dels treballadors públics, així com un full de ruta i calendari precís que sigui satisfactori per ambdues parts». Aquesta decisió s'ha pres per unanimitat dins l'òrgan del partit.

Aquesta decisió d'EUIB ve a ratificar les posicions mantingudes per l'executiva de la formació, així com del seu diputat al parlament. Així l'organització considera essencial «defensar a totes i tots els treballadors d'aquesta comunitat; més encara quan parlem de treballadors que fan possibles els nostres serveis públics, com són la sanitat, l'educació, serveis socials...». «La defensa d'aquests serveis és essencial per a EUIB, fet que condueix a defensar inexorablement a totes les persones que ho fan possible. Més encara aquest any de pandèmia, en el qual totes aquestes treballadores han fet un esforç incommensurable per cuidar del conjunt de la ciutadania», ha sentenciat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Nofret, fa mes de 2 anys

No hi ha possibilitats a curt termini, que tota la gent que vol fer feina, ho puguin fer. Cal cercar fórmules que permetin una distribució més justa de la feina, reduir les hores diàries de feina i la setmana laboral. Cal contemplar la necessitat que tothom pugui cotitzar a la SS per poder gaudir de una pensió digna el dia de demà.

Valoració:3menosmas
Per Toni, fa mes de 2 anys

Als que criticau el rètol en castellà, no vos heu aturat a pensar que per ventura és d'un acte celebrat, per exemple, a Madrid? No costa tant emprar la substància grisa de tant en tant, eh?

Valoració:1menosmas
Per I tant!, fa mes de 2 anys

@Pepeta.
Perque EUIB és la sucursal de EU, que és un partit centralista i espanyolista. Més decent que els partits espanyolistes i centralitzadors de dretes, però al cap i a la fi, també espanyolsta i cetralitzador, que no contempla la identitat cultural ni lingüística de les nostres illes.

Valoració:3menosmas
Per Pere, fa mes de 2 anys

Cert, per què està escrit en foraster? No ho puc entendre...

Valoració:2menosmas
Per Pepeta, fa mes de 2 anys

I.... Perquè EUIB escriu el cartell del faristol en castellà i no en català?
Aq la llengua oficial dels partits volem que sigui en català si els hem de votar.
Gràcies.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente