algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

MÉS presenta 34 esmenes als PGE pel valor de 385 milions d'euros per a les Balears

El senador de MÉS per Mallorca Vicenç Vidal, ha explicat aquest divendres el llistat de 34 esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat que sumen un total de 385 milions d'euros per a les Balears, les quals presentarà en l'actual fase de tràmit dels PGE al Senat.

Vidal ha explicat que han distribuït les esmenes en «quatre grans blocs: insularitat, transició ecològica i mobilitat, llengua i cultura, i economia i drets socials». En aquest sentit, ha defensat com a eix central l'esmena de 154 milions d'euros «per a la compensació del factor de la insularitat», un tema que, segons el senador, «havia promès el president Sánchez, i que les Canàries sí que han aconseguit».

Respecte a les esmenes en clau de transició ecològica i mobilitat, Vidal ha destacat els «11 milions d'euros que el tren de Llevant necessita, els 36 milions per a infraestructures hidràuliques o el finançament en carreteres i transport terrestre de 20 milions». «Hi ha qui no entén que les carreteres de Cantàbria tenguin suport mentre les de Balears no, la resposta és el vot decisiu del PRC», ha assenyalat.

D'altra banda, Vidal ha reivindicat la necessitat «d'enfortir la cultura en temps de pandèmia presentant esmenes en defensa de la llengua catalana i les indústries culturals de les Illes, com l'ajuda d'1 milió d'euros per a l'edició de llibres en català, 300.000 euros a la Fundació Teatre Principal o la millora d'equipaments com el Museu de Mallorca o el Museu Etnològic de Muro».

Respecte al bloc sobre economia i drets socials, Vidal ha ressaltat «un pla integral d'ocupació per valor de 30 milions, així com suport a la compra d'habitatges a Inca, Manacor i Palma per part de 3 Salut Mental, l'equiparació de les víctimes de la violència de gènere a la violència terrorista o la reducció de l'IVA per a combatre la pobresa energètica i donar suport a la compra ordinària de productes d'higiene femenina».

El senador també ha reclamat la cessió a les Balears per part de l'Estat de Son Busquets o d'equipaments militars a Eivissa. «Si a Bermeo l'Estat pot cedir un edifici militar al gremi de pescadors local no entenc per què a Balears no es pot», ha afegit.

Finalment, ha destacat l'oportunitat de fer costat a entitats com el Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB). «Si Els Amics de l'Òpera de Bilbao poden tenir suport financer estatal no entenc per què les entitats mallorquines no», ha conclòs Vidal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.