nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Balboa: «La inversió en carreteres baixarà en 10 milions i no hi ha cap obra nova que consumeixi territori»

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dimecres els pressupostos per al 2021. El portaveu del grup de consellers de MÉS per Mallorca, Guillem Balboa, ha assegurat que «som aquí per polítiques d’esquerres i utilitzar els recursos del Consell de Mallorca per a distribuir la riquesa, per a garantir la igualtat d’oportunitats i per a fer costat als ajuntaments».

Els comptes aprovats, que ascendeixen a 494 milions, són uns pressupostos «expansius que posen el focus en els serveis socials i l’IMAS, per una banda, i la recuperació econòmica per l’altra», segons ha explicat. A més, Balboa ha assenyalat que «ve un any molt complicat i crec que, amb molt d’esforç, les companyes i companys de l’equip de govern ens presenten uns pressupostos que estaran a l’altura. Gràcies a la bona feina dels passats anys de govern progressista i presidència de MÉS, tenim una institució sanejada econòmicament, amb un deute baixíssim i això ha estat una de les claus que ha permès respondre a la pandèmia amb aquest full de ruta econòmic». S’ha de tenir en compte que tot i que el pressupost total augmenta, l’aportació del Govern baixa degut a la situació de pandèmia i als menors ingressos ordinaris.

Menys doblers per a carreteres

Una de les coses que ha destacat Balboa a la seva intervenció és que «la inversió en carreteres baixarà en 10 milions, es dedicarà tot el pressupost a manteniments i millores i no hi ha cap obra nova que consumeixi territori». «Fugim del model de construcció centrat en grans projectes i ens centram, en canvi, en les petites millores que beneficien el dia a dia i garanteixen la seguretat», ha asseverat. Així mateix, el portaveu ecosobiranista a la institució ha assenyalat, entre d’altres, l’impuls al producte de Mallorca que durà a terme el departament de Promoció Econòmica liderat per Jaume Alzamora i el manteniment totes les línies de subvenció per al desenvolupament de la creació, producció i explotació d’activitats culturals i la seva divulgació del departament de Cultura de la vicepresidenta, Bel Busquets.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.