algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

MÉS lamenta que els PGE «castiguin, maltractin i discriminin» les Balears

El portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, s'ha referit aquest dilluns als pressupostos Generals de l'Estat (PGE), dels quals ha lamentat que «castiguen, maltracten i discriminen» les Balears, motiu pel qual no descarta impugnar-los.

Segons ha informat Miquel Ensenyat aquest dilluns en roda de premsa, «és cert que dels PGE s'ha dit que són molt socials i en tema de prestacions, per a aquelles persones que les reben via ERTO o Ingrés Mínim Vital (IMV) segurament ho són però no per a aquesta comunitat, a la qual aquests pressupostos obliguen a haver d'endeutar-se més». Per aquest motiu, ha avançat que MÉS «no quedarà de braços plegats» i no descarta «impugnar-los si l'Estat no atén la demanda històrica d'aquesta comunitat».

Sobre aquest tema, ha afegit, «sembla ser que no bastava amb l'endeutament que tenia aquesta comunitat que ara cal afegir més, en perpetuar l'Estat una situació d'infrafinançament que ja s'ha convertit en estructural perquè davant la falta de finançament, el deute s'incrementa».

«Amb aquesta situació es redueix, a més, la capacitat de les Illes de donar resposta als seus ciutadans, des de la perspectiva d'oferir-los contestació a la demanda de diversificar l'economia», ha explicat Miquel Ensenyat, qui ha lamentat que les Balears en els Pressupostos «només podrà donar respostes a qüestions bàsiques, quan es fa precisa la necessitat de diversificar».

Així mateix, ha opinat que «Europa sembla més sensible a la realitat de les Illes i dóna el que l'Estat nega. Per aquest motiu, hi ha més expectatives en el que pot arribar de la UE, des d'on es reconeix el fet insular, a diferència de l'Estat espanyol que ni entén ni vol entendre».

Davant això, el portaveu dels ecosoberanistes en el Parlament ha avançat que MÉS «no quedarà de braços plegats» i ha donat a conèixer que aquesta setmana la formació començarà a reunir-se amb la diputada d'Esquerra (ERC) Marta Rosique i amb el diputat de Compromís Joan Baldoví per a estudiar la possibilitat de presentar al·legacions i esmenes als PGE.

Així mateix, ha apuntat que la formació no descarta estudiar un altre tipus de mesures més legals o jurídiques, atès l'Estatut d'Autonomia o al Règim Específic de les Balears (REB) aprovat, «per a impugnar els PGE si no s'atén la demanda històrica d'aquesta comunitat».

Compareixença de Santiago pels casos d'explotació de menors

D'altra banda, Ensenyat s'ha referit a la compareixença de la consellera Fina Santiago aquest dimarts en el ple del Parlament per a donar compte de la responsabilitat que pugui correspondre al Govern per l'anomenat 'cas Corea'.

Sobre aquest tema, ha assegurat que «El PP demana la compareixença de la consellera, perquè no s'ha produït en la comissió de benestar social». Si bé, ha matisat, «hi havia un acord amb els 'populars' que si Santiago compareixia en la diputació permanent no ho fes en la comissió de benestar».

Per aquest motiu, ha conclòs, «creim que en el PP estan més interessats a desgastar a la consellera que no en el problema dels menors que han estat víctimes d'explotació sexual i això és molt de lamentar».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per La veritat, fa mes de 3 anys

Acceptem ho. Espanya no vol a les Illes Balears i aquesta, és la seva manera de dir nos que no l'interessam i que facem el nostre camí.
Com més prest ho entendrem, més prest ho sucionarem.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente