algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

MÉS reclama que la delegada del Govern espanyol doni explicacions pels pressupostos que «castiguen, maltracten i discriminen» les Balears

MÉS per Mallorca ha registrat aquest divendres al Parlament una petició sol·licitant la compareixença de la Delegada del Govern espanyol a les Illes Balears, Aina Calvo. La intenció és que expliqui el contingut dels PGE i les escasses inversions programades per part de l'Estat a l'arxipèlag. Segons el portaveu parlamentari, Miquel Ensenyat, «el Govern espanyol no pot seguir girant l'esquena. Ha de donar explicacions del seu maltractament i respondre davant la cambra que representa als ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears».

De fet, segons Ensenyat, «l'executiu de Pedro Sánchez no pot amargar-se després de presentar uns pressuposts que castiguen, maltracten i discriminen les Balears». El portaveu ecosobiranista considera «imprescindible» la compareixença de Calvo «no només perquè pugui explicar-se, sinó, el més important, que escolti els grups dels grups de Parlament, entengui les reivindicacions i que faci d'altaveu a Madrid», ha dit. Segons Ensenyat, les explicacions oferides per ara «són una presa de pèl i un intent malintencionat de disfressar uns pressuposts que són del tots insuficients».

La petició de compareixença ha estat signada també per la diputada Joana Aina Campomar, portaveu de la formació a la Comissió d’Hisenda i Pressupost. Segons Campomar, «intentar maquillar els pressuposts amb les aportacions dels convenis sectorials o els Fons Europeus, no ens distraurà per seguir actuant amb absoluta fermesa en defensa dels interessos amb l'objectiu que els comptes estatals recullin totes les partides necessàries per donar respostes a les necessitats».

De manera paral·lela a la compareixença de la Delegada del Govern espanyol, MÉS per Mallorca traslladarà dilluns al Consell de Govern la proposta de convocar la comissió mixta Estat-Govern (a l'empara dels art. 125 i 126 de l'Estatut i art. 3 del DL del REIB). La proposta llençada aquest dijous pel coordinador Antoni Noguera serà plantejada de manera formal pels consellers ecosobiranistes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per No serveix per a res, fa mes de 3 anys

Demanar explicacions a la senyora Calvo és com escriure sobre la sorra.

Valoració:7menosmas
Per Jaume, fa mes de 3 anys

Ahir ja ho va fer. Per IB3 va dir que tanmateix sempre hi haurà qualcú que quedarà el darrer de la llista. El problema és que ens passam la vida demanant explicacions al PSOE.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente