cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.97°
13°

El PP demana els títols de català dels alts càrrecs, assessors i gerents de l'Ajuntament de Palma

El grup municipal del Partit Popular a l'Ajuntament de Palma, mitjançant la regidora Montserrat Oliveras, demanarà la compareixença del regidor d'Hisenda, Innovació i Funció Pública, Adrián García, en el Ple del proper 29 d'octubre perquè expliqui si els directors generals de l'equip de govern, els assessors i els gerents compleixen amb els requeriments i els certificats de coneixement de llengua catalana, d'acord amb la política lingüística exigida.

Segons han explicat des del PP, aquesta serà la tercera vegada que el grup popular sol·licita a l'equip de govern els títols oficials i certificats de llengua catalana als seus alts càrrecs i assessors, «sense que fins a la data hagi estat atesa aquesta petició», ha explicat Oliveras.

La regidora del PP ha lamentat «aquest nou exemple de falta de transparència i coherència» del govern d'Hila, d'altra banda «injustificable» tenint en compte que el Pacte, ha apuntat, defensa el coneixement de la llengua catalana com a requisit per a l'accés a tots els llocs de l'Administració Pública.

Oliveras ha recordat que el PP sempre ha mantengut que l'actual equip de govern municipal hauria d'establir mecanismes que assegurin la igualtat efectiva de les dues llengües oficials tant dins de l'Administració com en la relació d'aquesta amb els ciutadans, l'exercici efectiu del dret a la lliure elecció de llengua i apostar per un «bilingüisme cordial i real» en què els ciutadans es puguin adreçar a l'Administració en la llengua que prefereixin.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per veritas, fa mes de 3 anys

En Macià pot escapçar es seu nom totes ses vegades que vulgui (no moltes més, per cert) pero "M", es ell. Si no volía que sabéssim gens de vosté, una altra lletra hagués anat millor.

Valoració:0menosmas
Per M, fa mes de 3 anys

@Guillem i Llonguet: Jo penso igual que vostès. per aquest motiu els felicit, malgrat els del PP ho facin amb hipicresia i mala intenció, la proposta és bona per a la nostra llengua.

Valoració:11menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 3 anys

Cri-cri.
Cri-cri.
Cri-cri.

Pueden esperar sentados.

Valoració:-2menosmas
Per Guillem, fa mes de 3 anys

Encara que el PP ho fa amb altres intencions, defenso aquesta proposta, perquè jo sóc el primer que demanaria, de manera obligatòria i estricte, el certificat C1 (o B2 en casos comptats en el que es demostri que s'està treballant per obtenir el C1) i qui no el tingui i vulgui fer feina en les nostres terres, que torni quan disposi d'ell. Gràcies.

Valoració:12menosmas
Per llonguet, fa mes de 3 anys

Hipòcrites.

Valoració:2menosmas
Per M, fa mes de 3 anys

Me pareix bé. L'unic que no m'agrada és que també no ho demanin al Govern ni als Consells Insulars. Perque des de que el PSOE té una majoria tan gran, els forasters d'aquest partit fan de les seves i ja no dissimulen la seva catalanofòbia, ni la seva mallorquinofòbia, ni tampoc el fàstic que senten per la nostra llengua i per la nostra cultura.

Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente