cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.39°

MÉS retreu a Manresa el bilingüisme d'IB3 durant la visita dels Borbons a Mallorca

El diputat de MÉS per Mallorca Josep Ferrà ha retret al director d'IB3, Andreu Manresa, el «bilingüisme constant amb més d'una hora d'emissió» a IB3 durant la retransmissió en televisió de la visita, a l'agost, dels Borbons a Petra.

Així ho ha expressat aquest dijous el diputat de MÉS en la Comissió de Control sobre la Radio Televisió Illes Balears, en la qual el director d'IB3 ha respost a la pregunta sobre la presència de l'espanyol a IB3 Televisió.

Manresa, en el seu torn de resposta, ha precisat que va ser només una connexió en directe amb la reportera especialitzada en Casa Reial i Moda Vanessa Sánchez. «Els periodistes que varen retransmetre la visita dels Reis, que van fer les diferents entrevistes al batle de Petra i varen cobrir les manifestacions a favor i en contra de la Monarquia parlaven en català», ha insistit.

Des de MÉS han recalcat que «l'essència d'IB3 és reforçar el senyal d'identitat» de les Illes amb les emissions en català tant en informatius com en programes. Davant això, Manresa ha assegurat que «prendran nota perquè els experts que apareguin en IB3 parlin la llengua pròpia de les Balears, el català».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Cobtestant a "Gallega", fa mes de 3 anys

Desconec quina és la ideologia política de na Llum Barrera, però sé que ella és madrilenya i que parla perfectament en Català, almenys en la modalitat de Mallorca. Ja me conformaria jo, si tots els castellanoparlants que venen a viure aqui, enlloc d'agredir verbal i a vegades també físicament, o de reaccionar com si els haguéssin atracat, presentant denúncies a la Policía o fins i tot interposant querelles criminals contra les nostres institucions, per demanar als opositors coneixements de. la nostra llengua materna, s'esforçassin en aprendre a parlar Català, com ha fet la senyora de la que parlam..

Valoració:0menosmas
Per Gallega, fa mes de 3 anys

(Per Donaria les gràcies si només fos bilingüisme)

No me veo a na Llum Barrera en tiempos remexidos parlant català. No fotis

Valoració:0menosmas
Per Biel, fa mes de 3 anys

Volen fer veure que aquí el bilingüisme és el normal i la TV ha de reflectir aquesta realitat, en canvi aquesta normalitat mai es veu a les cadenes en castellà on el català és inexistent. A mi pel carrer una vegada em vingueren a entrevistar d'ib3 i se'm dirigiren directament en castellà, per suposat em vaig negar a contestar, aquesta és la realitat

Valoració:4menosmas
Per Donaria les gràcies si només fos bilingüisme, fa mes de 3 anys

Si només fos bilingüisme ja ens podriem conformar! Però la imatge que dona aquesta televisió és que els millors habitants de Mallorca son els forasters que no volen parlar en Mallorquí o Català.
Quan se pregunta a gent que passa pel carrer, només demanen als monolingues del Castellà, que també se presenten a concursos i fan parlar en Castellà als presentadors i que fins i tot, tenen papers en Castellà a les sèries, desbaratant ho tot.

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente