muy nuboso
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.93°

MÉS defensa al Parlament un model de diversificació econòmica basat en el diàleg

El diputat de MÉS per Mallorca Joan Mas, ha defensat al Parlament la necessitat d’encarar la diversificació econòmica de manera dialogada i consensuada amb tots els agents socials. De fet, ha demanat de manera explícita «tornar gran la mesa del diàleg social i posar cadires als col·lectius que volen aportar al disseny de la recuperació». Segons el diputat ecosobiranista, aquesta tasca ha de ser una feina col·lectiva «o tornarem a travelar amb la pedra del monocultiu turístic».

Durant la darrera Comissió de Turisme i Treball, Mas ha insistit en destacar que si bé capgirar el model econòmic no serà una feina a curt termini «el que si podem fer d’aquí a final la legislatura és posar les bases per diversificar l’economia, que els treballadors i els joves que es formen o s’incorporen al mercat laboral tenguin moltes sortides i no només la del turisme o la construcció, en les seves múltiples variables».

En aquest sentit, ha destacat que des de MÉS «creim que ha arribat l’hora de començar a pensar més enllà i planificar amb l’horitzó de no tornar als més de 15.000.000 de turistes anuals, sinó amb l’objectiu de tenir un país divers econòmicament i sobretot de cada dia més ric i amb la riquesa més repartida».

De la mateixa manera ha reclamat «seguir pressionant a l’estat tots plegat per consolidar la protecció a treballadores i treballadors». Segons Joan Mas, «la recuperació i la diversificació vendrà de la ma de la formació o no serà possible una recuperació justa per tots i tornarem caure en el parany de les macro xifres positives, amb un empobriment de la classe treballadora».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 3 anys

Es camp, per exemple, és una mina: s'hi tira sa llavor, s'hi té cura, dóna fruits i noves llavors i així successivament i això des de fa milers d'anys. N'hi ha més com ara la mar (si no es pesca en excés), es sector secundari (és a dir, sa indústria)...

Valoració:0menosmas
Per I tant, fa mes de 3 anys

En lugar de decir que hay vida después del turismo, deberías explicarla tal cómo es, con todos los datos habidos y por haber. Asi nos enteraríamos.

Igual tenemos una mina fabulosa y solo te has enterado tú.

Valoració:-1menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 3 anys

Es diàleg que diuen serà per força de sords, ja que hi ha uns agents sociopolítics que de cap de ses maneres volen que s’economia balear es diversifiqui, són una màfia i professen un autèntic integrisme turístic perquè saben que si sa gent descobreix que hi ha vida després des turisme es seus privilegis perillaran. Cal fer pressió social

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente