algo de nubes
  • Màx: 19.17°
  • Mín: 9.02°
19°

Vidal se suma a Bildu, PNB, ERC i Junts per a dur al Senat la Comissió dels GAL que va vetar el Congrés

El senador de MÉS per Mallorca Vicenç Vidal, integrant del grup Esquerra Confederal, ha anunciat aquest dijous que se suma a EH Bildu, ERC, PNB i Junts per Catalunya al Senat per a presentar en aquesta Cambra la Comissió de recerca que va vetar el dimarts el Congrés sobre els GAL i els suposats vincles amb els Governs de Felipe González.

La Mesa del Congrés va rebutjar el dimarts la iniciativa de Bildu amb els vots de PSOE, PP i Vox, encara que va tenir el suport d'Unides Podemos. En el cas del Senat, la Mesa està formada per PSOE, PP i PNB pel que, si els partits mantenen el mateix criteri, la proposta tampoc serà admesa en la Cambra Alta. La pròxima reunió de la Mesa tindrà lloc el dimarts.

El grup Esquerra Confederal va anunciar la setmana passada la seva intenció de proposar al Senat una comissió de recerca amb el mateix objectiu. La que s'ha registrat aquest matí porta la signatura dels sis senadors d'aquest grup (MÉS per Mallorca, En Comú Podem, Avanci Andalusia, Más Madrid, Geroa Bai i Compromís), però també les 30 dels membres d'ERC (13), EH Bildu (2), PNB (10) i Junts (5).

La decisió en el Congrés es va adoptar per la majoria de la Mesa en contra del criteri dels serveis jurídics de la Cambra, que no havien posat pegues al debat de la proposta. La portaveu socialista, Adriana *Lastra, va admetre que el seu grup va rebutjar la tramitació de la comissió de recerca perquè té "una posició política" sobre aquest tema: que la Cambra no té per què investigar assumptes que ja van ser "investigats, jutjats i sentenciats fa més de 20 anys".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 3 anys

Vamos, Vidal!
Que no se diga que no te ganas los cuartos!!
Claro que sí, guapi!!

Valoració:0menosmas
Per sebastià, fa mes de 3 anys

Cal arribar fins a on faci falta.
El que no entenc és el "paper" de la CUP, en quasi be tetes les seves decisions, i en les altres no hi estic d'acord gens ni mica. Independentistes? Votant el mateix que l'estrema dreta fins i tot???

Valoració:0menosmas
Per M, fa mes de 3 anys

Ben fet.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente