nubes dispersas
  • Màx: 18.27°
  • Mín: 13.93°
18°

Esquerra Unida de les Balears, el País Valencià i Catalunya s'uneixen per reclamar el dret a l’ús del català

Els coordinadors generals d'Esquerra Unida del País Valencià, de les Illes Balears i de Catalunya han unit les seues veus per reclamar la defensa del dret de les tres administracions a fer ús del català, després que el Tribunal Suprem espanyol publiqués una sentència en que prohibeix l'ús de la llengua pròpia en les comunicacions administratives entre els tres territoris.

La coordinadora d'EUPV, Rosa Pérez Garijo, ha insitit en que la defensa, preservació, promoció i normalització de la llengua pròpia «és un mandat democràtic que està reflectit als nostres Estatuts d’Autonomia, i que per tant ni podem ni volem desoir. Des del govern valencià ja hem anunciat un recurs, i arribarem fins on calga per a que ningú ens retalle un dret que ha costat molts anys i molts esforços de tota la societat per conquerir, i que no estem disposades a renunciar».

Per la seva banda, el coordinador d'EUIB Juanjo Martínez, ha anunciat que les tres formacions uniran les seues reivindicacions davant el Govern espanyol: «La nostra llengua és una font de riquesa i de pluralitat cultural, la defensa de la qual com a patrimoni de la nostra ciutadania està per sobre de qualsevol consideració de polítiques centralistes i uniformitzadores. Per això, demanem al Govern de l’Estat un ferm compromís en la defensa de la llengua pròpia de gairebé una tercera part de la població del conjunt del territori espanyol».

Finalment, el coordinador d'EUCat Josep Montero, remarca que «el català és llengua oficial en els tres territoris i, a més de formar part de la nostra identitat i la nostra història, és un element vertebrador en la nostra vida quotidiana. Pretendre fer imposicions per a impedir-nos usar la llengua que vulguem és intentar posar portes al camp i viure allunyat de la realitat. Des del seu centralisme caduc veuen el plurilingüisme com un problema quan en realitat és una sort, i una vegada més el TS genera un conflicte on no n'hi ha».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per per fi, fa mes de 3 anys

Ja s´han tret la máscara i donen sa pròpia cara, franquisme pur i dur, sense peros ni condicionants. Per fi han sortit de l´armari i noltros els podem jutjar encara que civilment.

Valoració:10menosmas
Per Tarangu, fa mes de 3 anys

Com a súbdit d'una colònia mediterrània espanyola perduda enmig de la mar, estic molt content que els nostres protectors d'Esquerra Unida se'n recordin de nosaltres.
Ens protegeixen molt i poden desenvolupar la seva cultura d'ajuda al dèbil, al desvalgut, al pobre.
Sense nosaltres ells no tindrien raó de ser.
Cal crear "guettos" de catalanoparlants talment com d'habitants del Sahara Occidental, de pobres, etc.
Gràcies.
"Podemos pero no queremos". A Catalunya aquesta filosofia ha donat molt bons resultats.
Presenta't com a defensors de minories però a l'hora d'alliberar-les no se't passi pel cap de donar el teu suport
perquè perdràs la teva nòmina i no podràs seguir defensant els dèbils que és la teva professió "ad aeternum".

Valoració:-3menosmas
Per Ja ho val!, fa mes de 3 anys

No hi ha dret! Sembla que aquest jutges del T.S. no respecten estatuts ni la Constitució. De què serveixen aquestes lleis fonamentals si un tribunal, per superior que sigui, les pot tirar per avall? I llavors tenen la barra de dir que vivim en una democràcia? Ja ho val!

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente