nubes dispersas
  • Màx: 14.99°
  • Mín: 7.61°
13°

Vicenç Vidal demana la compareixença de Felipe González al Senat per a explicar la seva relació amb els GAL

El senador Vicenç Vidal, de MÉS per Mallorca, com a portaveu del grup Izquierda Confederal (format per Compromís, MÉS per Mallorca, En Comú Podem, Geroa Bai, Adelante Andalucía i Más Madrid) ha sol·licitat la compareixença davant el Senat de l’expresident del Govern espanyol Felipe González.

La petició es produeix arran de la desclassificació, aquests dies, revelada per la premsa espanyola, d’un document de l’agència nordamericana CIA de 1984 titulat 'Espanya: terrorisme basc i resposta governamental' en la qual es vincula directament el que va ser president del Govern espanyol entre 1982 i 1996 amb la vertebració dels GAL -Grups Antiterroristes d’Alliberament- i l’anomenada «guerra bruta» contra ETA.

Per a Vidal, «en una democràcia seriosa no es poden no demanar explicacions davant una qüestió tan greu com que l’agència d’intel·ligència nordamericana reveli que el president del Govern espanyol orquestrà una operació de terrorisme d’Estat a gran escala». El senador afirma, a més, que «des de MÉS per Mallorca consideram imperiós obrir totes les vies possibles d’investigació per esclarir què hi ha de real davant una acusació tan greu i per això és més que necessària la compareixença de l’expresident González».

«Des del nostre compromís amb la condemna de tota forma de violència d’arrel política en democràcia, tant la d’ETA com l’estatal, hem d’exigir que Felipe González narri la seva versió davant el Senat de quin tipus de vinculació va tenir amb una xarxa de matons, delinqüents, mercenaris i feixistes que assassinaren 27 ciutadans dels Estats espanyol i francès i deixaren desenes de ferits», conclou Vidal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 3 anys

No os metáis con @Sebastián.
En el ocaso de sus días, ha descubierto un lugar donde alguien, aunque seamos pocos, lee lo que escribe.
No entendéis que su ilusión es abrir cada día estas páginas y sentirse vivo?.
Por qué arrancarle ese pequeño placer?.
No nos cuesta nada jugar un rato con él.
A mí me cae hasta simpático.

Valoració:0menosmas
Per i tant, fa mes de 3 anys

Mira bon al.lot:

A ti, de algunas palabras se te escapan las letras. A servidor, a veces se le cambian de orden. Y donde debía escribir "sebastiá", me sale "esbastiá". Son los fantasmas que dicen en las redacciones.

Celebro de veras que tu economía, vaya viento en popa. Yo voy al día.

No soy importante ni poderoso. Ni ganas.

Tu les llamas "nicks", utilizando, innecesariamente, palabras de otro idioma. Yo los nombro de otra manera.

Por cierto: Nada tengo que ver con: BALEARIUM, CLARO QUE SI, GUAPI, SEBAS, EL EMIGRANTE, ELOY, o de uno que dice que VOTA A CIUDADANOS. y, probablemente, otros que me enroscas. Como ese FALS, que te lo has inventado tú. O sea, que somos varios los que no pensamos con el "pensamiento único".

Si de verdad fuese disléxico o curt, por piedad cristiana, ambas palabritas te las deberías meter donde te quepan. Cómo vamos a pedirle peras, a la parra?.

Valoració:0menosmas
Per sebastià, fa mes de 3 anys

@ ... ... ... ... ... .. .balearium (és més curt i va al mateix lloc.)
Mira noi, bon profit et faci, si és veritat. Però una altra encara te l'endevinaré: surts de nit, oi que sí?? típic dels "fantasmes".
Jo sí que ara fa temps que no menjo llagosta, la veritat, és que m'he passat al llamantol.
I no et preocupis encara, per la meva economía que si Déu vol puc anar fent la meva vida. No sé pas tú, però jo, necessito poc per viure i el poc que necessito, ho necessito poc. No tinc massa vicis i els que tinc me'ls puc permetre.
I pel que fa a la lletra que falta, ho has endevinat, era la b però no pas la que tú dius sino la que fa referencia als que algunes vegades us creieu importants o poderosos i us mostreu arrogants fins que us posen al lloc que us correspòn amb "b". No només ets dislèxic, veig , una mica curt, també ho ets. M'apunto el nou nik??? va, ja no cal. I contesta'm pel que et pregunto i no em surtis com sempre amb mentides i falsedats que no venen al cas.

Valoració:3menosmas
Per siau qui sou, o no, fa mes de 3 anys

Explica'm aixô de s'espai en blanc., que no acab d'entendre-ho. ¿Dius que falta una lletra?. ¿Podría esser sa "b" de bossot?.

Per cert, avui sa meva dona m'ha preparat una llagosta de quasi un quilo. "Es meu menjar". Un día corrent.

De pagar per tocar ets drets que no son teus, no dius res. Normal. Tens un cable d'alta tensió dins sa butxaca. Un cagat. Un pesseter.

Valoració:-3menosmas
Per sebastià, fa mes de 3 anys

@ som qui som, o sigui, @l fals, el teu menjar, vaja,
coll..ns noi, una altra nom? quan acabes de posar etiquetes es veu que ja no saps què més fer. El mal és que de tantes mentides i repetides, acabes que tú mateix te les creus, i la paranoia et fa dir animalades propies del teu instint. Només una cosa, per ser mentider cal tenir molta memòria i aquest no és el teu fort doncs amb tants de niks et contradius, bausa. Per cert, quan aprenguis a llegir veuràs que vaig deixar un espai per la lletra que volia posar sense privar que s'entengui també la primera paraula, ho has entés? I jo no m'amago com tú amb l'excusa de que l'ordinador és el dislèxic... que aixó sí que és per riure.

Valoració:4menosmas
Per Des d'aquí se senten les risotades!, fa mes de 3 anys

Des d'aquí se senten les risotades!

Valoració:4menosmas
Per som qui som, fa mes de 3 anys

El avaro ubicuo, se rectifica a si mismo, antes de que la frase aparezca en pantalla. O sea, antes de enviarla.

Participa aquí porqué es "gratis total". Yo propongo pequeña aportación mensual con cargo en banco. Más identificación, imposible. Él huye, como las ratas.

Jo vull dir, seguts.

Valoració:-5menosmas
Per sebastià, fa mes de 3 anys

Espereu-lo sen ats vull dir, sentats

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente