algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.93°
20°

MÉS per Mallorca i Compromís aprofundeixen la «tradicional fraternitat entre el mallorquinisme i el valencianisme progressistes»

MÉS per Mallorca i Compromís han mantengut una trobada, en el marc del cicle de trobades que els ecosobiranistes illencs tenen amb organitzacions germanes d’arreu de l’Estat de l’àmbit de l’esquerra sobiranista i l’ecologisme polític. Així, després de reunir-se amb Equo i ERC ha estat el torn de la coalició unitària del valencianisme progressista i verd. Per MÉS per Mallorca assistiren a la trobada el senador Vicenç Vidal i Neus Truyol i Antoni Trobat, de l'àrea de relacions polítiques; i per Compromís el diputat al Congrés Joan Baldoví, el senador Carles Mulet, i una representació de tots els partits que fan part de la coalició.

Antoni Trobat, coresponsable de l’àrea de relacions polítiques de MÉS per Mallorca ha recordat «els llaços fraternals que uneixen MÉS per Mallorca amb les diferents famílies polítiques que composen Compromís». Una relació que ha titllat de «fructífera i intensa al llarg dels últims trenta anys i molt especialment durant el darrer cicle politicoelectoral» donades les «semblances en la situació nacional, cultural, ambiental i socioeconòmica» entre les Illes Balears i el País Valencià.

Per a Neus Truyol, coresponsable de l’àrea de relacions polítiques de la formació, ha explicat que «és interessant establir mesures de feina conjunta entre ambdues formacions i treballar especialmente en problemàtiques comunes com el canvi de paradigma turístic, l'urbanisme al servei de les persones, la protecció del territori o les polítiques socials».

En aquest sentit el senador Vicenç Vidal ha emfatitzat que «Compromís, mitjançant el diputat Joan Baldoví, serà una de les nostres veus a la Comissió per a la Reconstrucció de l'Estat, d'on les Illes Balears i les seves forces polítiques autocentrades han estat excloses, i on el diputat Baldoví actuarà d'altaveu de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera». Vidal ha recordat que «ja està en marxa una col·laboració amb Compromís mitjantçant la presentació, via la veu valencianista al Congrés, d'unes esmenes de MÉS per Mallorca a la Llei estatal de Canvi Climàtic».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per transcriptor ||*||, fa mes de 3 anys

«Mallorca, sense perdre cap característica de la seva fesomia pròpia, no és altra cosa que una illa catalana, digui el que digui tot el filisteisme vuitcentista. Com a tal forma part de la Catalunya integral, participant amb ella de la unitat de raça, de la unitat de llengua i de la unitat de cultura, la qual ha enriquit molt sovint amb aportacions de gran vàlua. Cal desfer l’equívoc que Mallorca és una regió d’Espanya distinta de Catalunya, i desvirtuar el regionalisme o el mallorquinisme com a conceptes mancats totalment de sentit». La Nostra Terra (1930)


http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente