algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.58°
11°

Daltabaix del Suprem espanyol contra el valencià: anul·la l'ús preferent en tràmits administratius, retolació, publicacions, comunicacions oficials...

La Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem ha confirmat la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat (TSJCV) que anul·lava una part substancial del decret que regula els usos de les llengües oficials (castellà i valencià) en l’administració valenciana.

La sentència ara confirmada, anul·lava 11 articles i una disposició final que donaven un ús destacat al valencià sobre el castellà en aspectes com les notificacions en els tràmits administratius, la retolació d’edificis i dependències públiques, la comunicació entre els empleats públics i la d’aquests amb els ciutadans, les publicacions i publicitat institucional, els contractes amb proveïdors, així com en la retolació de carreteres, camins i altres dependències i serveis d'interès públic que depenen d’entitats locals.

La resolució del Tribunal Suprem amb data de 2 de juny, a la qual ha tingut accés Europa Press, falla que no pertoca el recurs de cassació interposat per l’advocacia de la Generalitat i per Intersindical Valenciana contra la sentència 319/2018, de 17 de juliol, de la Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

La sentència recorreguda declarava al juliol de l’any passat la nul·litat de part del Decret 61/2017 de la Generalitat Valenciana que regula l’ús del castellà i del valencià en l’administració pública autonòmica.

Després d’aquesta sentència, el Tribunal Suprem va admetre a tràmit els recursos de cassació interposats per l’Advocacia de la Generalitat i el sindicat Intersindical Valenciana (Iv) contra l’anul·lació de part substancial de la norma que va decretar el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat (TSJCV).

L’advocacia de la Generalitat argumentava que la Sala, «posant l’accent en la diferència nominativa, 'òbvia' que hi ha 'una única llengua, que és oficial en la Comunitat Valenciana i en altres comunitats autònomes, en les quals rep diferent denominació». Demanava «determinar que és admissible i ajustat en dret» que les administracions valencianes, en emetre notificacions o redactar documents amb efectes en eixes altres comunitats autònomes, ho facin en llengua valenciana, «allí denominada català».

Al·ludia a l’article 4 del Decret –que no s’ha anul·lat–, que estableix que «el valencià és la llengua pròpia de l’Administració de la Generalitat i, com a tal, serà la llengua destacada d’ús normal i general, sense que es puga entendre d’aquesta declaració cap limitació respecte de l’altra llengua oficial». «Tots els articles del Decret 61/2017 contemplen la premissa assenyalada a l’article 4 del mateix i, per tant, en cap cas s’exclou una llengua oficial respecte a l’altra», assenyalava.

Daltabaix del Suprem espanyol contra el valencià: anul·la l'ús preferent en tràmits administratius, retolac... by Redacció Ona on Scribd

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per i tant, fa mes de 3 anys

Te dejas varios en el tintero: es bastiá, ergo, siau qui sou, bossot, betzol etc. etc. Debes poner en hora y fecha a tu imaginaria lista.

Que tú hables de sentido común, me da un cierto respiro. Una tranquilidad absoluta. ¿Respetaron la ley, unos que salieron "echando leches" hacia Bélgica?. Y algunos más que están en la trena?

Valoració:0menosmas
Per Suprimir el Suprem, fa mes de 3 anys

El Suprem és anticonstitucional. Dicta sentències contra articles de la Constitució, invadeix el Poder Executiu, prohibeix la llibertat d'expresió a tothom tret de a la gent de la dreta i de la ultra dreta, s'inventa lleis, s'inventa guions i els fa repetir a testimonis per inculpar a determinats acusats, prevarica i trafica influències, enxufant fills i parents.
Quin bunyol! I que me perdonin els bunyolers.

Valoració:3menosmas
Per sebastià, fa mes de 3 anys

@ balearium, falsearium, malearium, indignus i tutti quanti. i encara vol tenir raó. Quin poc enteniment i curtedat de seny.
Ja et vaig dir que estàs escusat de tenir sentit comú, doncs és demanar una llarga llista de virtuds i coneixements que no estàn al teu abast.
Però, com que aixó ja ho sabem tots, anem al que et volia dir: si no respectèssim la llei, tú aniries amb ulleres fosques.

Valoració:3menosmas
Per balearium, fa mes de 3 anys

Esa microminoria que no respeta la ley...

Valoració:-5menosmas
Per Obvi, fa mes de 3 anys

Però per què li donàrem el suport a aquest energumen?
Independencia o no ens en sortirem!

Valoració:4menosmas
Per Guillem, fa mes de 3 anys

L'espanyolisme recentralitzador, enemic de la pluralitat i la diversitat cultural de l’estat, va a tota amb el recolzament dels poders judicials, consolidats desde la Dictadura Franquista. Avancem cap a “Una, Grande i Libre” amb tots els valors de les dretes intactes i l'esquerra desnortada oficial i majoritària d'Espanya, fent mamballetes.

Valoració:9menosmas
Per Jaume, fa mes de 3 anys

Pedro Sanchez avui ha reclamat "patriotismo para salir jujuntos de la crisis" Ho tenen clar, ells.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente