nubes dispersas
  • Màx: 18.3°
  • Mín: 13.93°
18°

El Pi presentarà mocions per a reclamar que es revoqui el decret llei de territori

172383

El Pi – Proposta per les Illes presentarà mocions als diferents ajuntaments on té representació i al pròxim plenari del Consell de Mallorca per a reclamar que es revoqui el Decret Llei 9/2020 de mesures urgents de protecció del territori, aprovat fa una setmana pel Govern. La formació denuncia que aquesta normativa «suposa un fre a la reactivació de l’economia i resta competències als ajuntaments».

La portaveu de la formació al Consell, Xisca Mora, ha criticat que aquest decret llei «implica una clara i patent inseguretat jurídica» i ha exigit que les competències d’ordenació sobre sòls urbans «siguin dels ajuntaments» i que l’ordenació de sòl rústic «es consensuï també amb els consistoris».

Segons Mora, «es retira als ajuntaments la seva competència de planejament urbanístic i es provoca una situació de manca d'ordenació i de possible desenvolupament durant anys, obligant als propietaris de terrenys en el que fins ara era sòl urbà o urbanitzable, a patir aquesta inseguretat».

En aquest sentit, la portaveu de la formació al Consell ha comentat que aquest decret llei «amenaça greument l’economia dels petits propietaris i de les famílies mallorquines» i respon a la necessitat de «tenir contents els seus socis de govern sense tenir en compte com això pot afectar a la gent de la nostra illa».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Bye bye, Pi, fa mes de 3 anys

Prenc bona nota del que proposa El Pi.
Idic que prenc bona nota, perque malgrat ser votant de MÉS, quan les candidatures no m'acabaven de convèncer, utilitzava a El Pi com a comodí per emplenar els buids, Com per exemple vaig fer a l'AjUntament de Palma.
Però després d'aquesta, per a jo, ja d'en va al contenidor del rebuig amb el PP, VOX i Ciudadanos. I no m'extranya que hi hagués gent amb carisma que els deixas.

Valoració:2menosmas
Per joan naper, fa mes de 3 anys

CADA VEGADA MÉS "CIMENTEROS".
QUI DIU QUE ESTIMA MALLORCA NO HAURIA DE SER PROMOTOR DE LA SEVA DESTRUCCIÓ.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente