algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

El Parlament valida el decret de mesures urgents que es tramitarà com a projecte de llei

El ple del Parlament ha validat aquest dimarts, amb els vots dels partits del Govern i el PI, el decret de mesures urgents de reactivació econòmica davant la crisi del coronavirus (COVID-19), que inclou entre altres mesures l'ampliació d'hotels fins a un 15 per cent mitjançant declaració responsable. El decret es tramitarà com a projecte de llei.

PP, VOX i MÉS per Menorca han votat en contra de la validació del decret, mentre que Cs s'ha abstengut. Això ha donat un resultat de 32 vots a favor i 22 en contra, un suport inferior al d'anteriors decrets del Govern, que varen sortir validats per unanimitat tot i que hi hagués crítiques per part de l'oposició.

A més, l'oposició ha aconseguit forçar a la Cambra a tramitar el decret com a projecte de llei, amb els vots de PP, PI, Cs, VOX i MÉS per Menorca. Això els permetrà realitzar aportacions i promoure canvis d'aspectes concrets del text. Fins ara, el ple no havia acceptat aquesta possibilitat per a cap dels decrets impulsats durant la crisi.

La tramitació com a projecte de llei s'ha aprovat després que la Mesa decidís que tres diputats que havien emès el seu vot telemàtic fora de termini podien votar presencialment. Es tracta de Patricia Guasp, de Cs, i Jorge Campos i Idoia Ribas, de VOX. Els seus vots han estat decisius perquè el resultat han estat 32 vots favor i 29 en contra.

Al principi, el president del Parlament els ha ordenat abandonar la Sala i s'han negat. Això ha derivat en un enfrontament entre l'oposició i el president, i s'ha suspès la sessió fins que la Mesa decidís com procedir. Igualment, cal assenyalar que la Mesa ha rebutjat recaptar un informe del Consell Consultiu sobre la legalitat del decret, com demanava MÉS per Menorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.