nubes dispersas
  • Màx: 18.27°
  • Mín: 13.93°
18°

Suspesa la votació del decret per un conflicte amb diputats de Vox i Cs

El Parlament ha suspès la votació del decret de reactivació econòmica per un conflicte amb el diputat Jorge Campos i Idoia Ribas, de Vox, i Patricia Guasp, de Ciudadanos. Els tres representants varen votar aquest passat dilluns de forma telemàtica i fora de termini, i aquest dimarts han volgut exercir el seu dret al vot presencialment.

El president de la Sala, Vicenç Thomàs, els ha dit que no podien votar presencialment en virtut de l'acord de la Mesa que diu que haurien d'haver votat de forma telemàtica, davant la insistència dels tres diputats de la dreta, Thomàs els ha convidat a sortir de la Sala, però no han partit. A hores d'ara la Mesa es troba reunida per trobar una solució.

Segons Thomàs, seguint les directrius per la COVID-19 aprovades per la Junta de Portaveus i la Mesa del Parlament, aquests tres diputats no podien estar a l'hemicicle i havien d'haver emès el seu vot telemàticament. Els diputats afectats consideren que el Reglament del Parlament havia de prevaler sobre aquestes normes, i han incidit en què estaven complint amb les mesures de seguretat.

Segons fonts parlamentàries, els vots d'aquests tres diputats no afectaran la validació del decret, que té assegurats els suports, però sí que podrien aconseguir que el Parlament es veiés forçat a tramitar el decret com a projecte de llei, una reivindicació de l'oposició per a poder realitzar aportacions.

Per la seva banda, el diputat de Més per Menorca, Josep Castells s'ha posicionat a favor de deixar votar els diputats que ho feren fora de termini. «Defens que no s?alteri la voluntat dels pobles de les Illes Balears amb argúcies organitzatives», ha assenyalat Castells a través de Twitter.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sebastià, fa mes de 3 anys

Quin desgavell amb en Pep Castells... quina poca vista politica i de representació...
Si al cap i a la fi, s'aprovarà el decret doncs ja té assegurats els suports, no li feia cap falta "fer mèrits" davant l'oposició més fanàtica i mordaç, i en cas de forçar la tramitació del decret com a projecte de llei, seria una reivindicació de l'oposició per a poder realitzar aportacions ben pensades i raonades, que sempre serà millor que no pas un decret per via d'urgència que vol dir precipitació.
Mala jugada doncs, fer "castells" a l'aire.

Valoració:4menosmas
Per ara, fa mes de 3 anys

Els fatxes sempre estorbant i intentant modificar els processos democràtics. El feixisme hauria d´estar prohibit en la societat política, i els partits il.legalitzats. Són el veritable virus social.

Valoració:8menosmas
Per Vergonya!, fa mes de 3 anys

Aquests rabiosos de la extrema i la ultra dreta no aporten res, només creen conflictes i posen entrebancs perque volen que la nostra comunitat vagi malament.
I jo no sé qui és més patètic: si els de VOX amb les seves males maneres, la seva ràbia i el seu odi a tot lo nostro, o la senyora Guasp, que amb aquest cognom tan mallorquí i tan Català somnia en ser forastera i amb la seva veueta de mosqueta, fins i tot tosseix i fa els exèms en Castellà.
Que t'obliguin a pagar impostos perque aquesta tropa se doni la gran vida, i saboteja tores les decisións del Govern, és molt trist.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente