algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

MÉS demana respectar el format actual de l'Informatiu balear de RTVE

MÉS per Mallorca ha registrat una proposició no de llei (PNL) amb la qual demana respectar el format, durada i franja horària actuals de l'Informatiu Balear de Radiotelevisió Espanyola (RTVE).

La formació ecosobiranista ha rebutjat la decisió de reduir a cinc minuts l'informatiu autonòmic de TVE, que s'emet de dilluns a divendres a les 14.00 hores. El text reconeix també «el treball i el valor de l'informatiu territorial d'RTVE-Balears durant més de 40 anys». En paraules del diputat i secretari de comunicació de MÉS, Josep Ferrà, «es tracta de reconèixer el paper clau de la desconnexió territorial d'RTVE i la importància dels mitjans i els treballadors de la comunicació de proximitat».

Així mateix, la iniciativa sol·licita que RTVE completi la plantilla a les illes d'Eivissa i Menorca, on no hi ha assignat cap periodista, només un càmera. Així mateix, Ferrà també demana al Govern de l'Estat «obrir línies d'ajudes a tots els mitjans de comunicació, incloent-hi els mitjans locals, de la mateixa manera que s'han donat a grans cadenes de televisió estatals».

En aquest sentit, MÉS vol que el Parlament reconegui «el paper clau i estratègic dels mitjans de comunicació local com a agents socials imprescindibles en una democràcia consolidada», així com «la necessitat de la seva supervivència per a mantenir la riquesa i la pluralitat informativa que, ara, es veu amenaçada».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.