nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 8.07°

El Parlament aprova la iniciativa de MÉS per anivellar les subvencions estatals al pes real de la població de les Balears

El Parlament ha aprovat aquest dimecres una iniciativa de MÉS per Mallorca a través de la qual la cambra reclama al Govern espanyol que actualitzi les dades de població de les Illes Balears que fa servir a l’hora de repartir subvencions, ja que actualment estan desactualitzades.

La Proposició no de Llei aprovada demana que «s'apliqui com a criteri objectiu en el repartiment de les subvencions estatals l'estadística poblacional actualitzada», un fet que cobra especial rellevància ara que s’estan repartint els fons especials pel coronavirus en què les Balears han estat greument discriminades.

En paraules de la diptuada Joana Aina Campomar, portaveu de MÉS a la comssió d’Hisenda i Pressupostos, «ara ens trobam davant el repartiment dels 16.000 milions d’euros dels fons estatal per la COVID19 i ens trobam que el criteri de població se veu novament relegat a un nivell irrellevància. Una situació novament molt discriminatòria per les nostres illes com ens té acostumats el govern estatal governi qui governi, sigui PP o PSOE».

Segons ha insistit Campomar, «creim més necessari que mai demanar amb total contundència i unanimitat al Govern espanyol a establir de forma general que s’apliqui com a criteri objectiu en el repartiment de les subvencions estatals la població actualitzada . El nostre 0, 9% de creixement demogràfic ha de tenir el pes que li toca i no podem consentir que no se tengui en compte».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.