algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
18°

La Comissió Europea proposa als Estats reobrir les fronteres «gradualment» al turisme europeu

La Comissió Europea ha presentat aquest dimecres la seva proposta perquè els estats membres reobrin de manera «gradual» les seves fronteres al turisme europeu aquest estiu, a partir d'un protocol en tres fases que parteix de la relaxació del confinament actual fins a la fi de tots els controls fronterers, passant primer per una etapa intermèdia en la qual sigui possible viatjar entre regions i països amb nivells baixos equiparables de contagi.

«No podem prescriure quan un Estat membre o un altre decidiran obrir-se al turisme, els Estats membre aixecaran les seves restriccions progressivament i no tots alhora», ha assegurat el comissari de Mercat Interior i Indústria, Thierry Breton, en una roda de premsa a Brussel·les per a presentar l'estratègia de l'Executiu comunitari.

La Comissió, sense competències en salut ni gestió de fronteres perquè són exclusives de les autoritats nacionals, tracta de convèncer als Vint-i-set de la necessitat de coordinar l'estratègia de sortida i establir protocols sanitaris i de transports comuns per a evitar la descoordinació inicial i recuperar la confiança del turista perquè torni a viatjar.

El pla en tres fases de Brussel·les «reflecteix les diferents situacions en cadascun dels nostres països i hem d'acceptar-lo», ha dit Breton, qui ha defensat la iniciativa de l'Executiu de Ursula von der Leyen per a «ajudar els països i a les empreses a estar preparats».

Amb l'arribada del coronavirus a Europa, una dotzena de països de la UE, entre ells l'Estat espanyol, varen tancar les seves fronteres interiors per a frenar els desplaçaments dins de l'espai sense davanteres Schengen, una mesura que Brussel·les no va veure amb bons ulls i que ara és partidària de relaxar «gradualment» com a la situació epidemiològica ho permeti.

Per això presenta ara un enfocament «flexible» en tres fases, que permet fer marxa enrere si l'evolució positiva de la pandèmia reverteix en algunes de les regions o països de la UE i que es recolza en criteris clau que demana als 27 seguir: criteris epidemiològics per a comparar la situació de control del virus, la capacitat d'imposar mesures de contenció i salvaguardes per a evitar aglomeracions i consideracions socioeconòmiques, com prioritzar el trànsit entre àrees clau d'activitat.

Així les coses, la Comissió Europea no veu necessari recomanar quarantenes generalitzades per als europeus que viatgin d'un Estat membre a un altre perquè assumeix que els corredors que s'obrin serà entre regions i països amb situacions similars en l'àmbit sanitari i de protecció.


Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni F, fa mes de 3 anys

Assumeixen, diu la dama, ni tan sols aporta proves científiques que no es produirà un nou repunt de la pandèmia si es permet la lliure circulació per tota la Unió. Si les mesures que es pensen implantar són la presa de temperatura i emplenar un imprès, com estem veient aqui ara, sempre confiant que la gent es comporti cívicament amb distanciament i màscara, fins i tot Punta Ballena i S'Arenal, em temo que aviat caldrà tancar de nou a marxes forçades. Espero equivocar-me, però la cobdícia sempre ha estat enemiga de la prudència i aquí jo veig el tot poderós € a trot llarg a fi de salvar els mobles malgrat tot.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente