algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.88°
14°

Armengol ha assegurat que si les Balears «no obren el turisme és molt difícil que pugui aguantar certa qualitat de vida»

La presidenta del Govern Francina Armengol, ha assegurat aquest dilluns que si les Balears «no s'obren al turisme, és molt difícil que pugui aguantar certa qualitat de vida».

En una entrevista en el programa 'Cuatro al Dia' de Quatre TV, Armengol ha assegurat que el Govern no renúncia a la temporada turística per la pandèmia del coronavirus.

En aquest sentit, ha recalcat que l'estratègia a seguir en la desescapalada passa per la mobilitat entre illes, després a nivell nacional i, finalment, a nivell internacional.

La presidenta ha afirmat que continua treballant perquè els aeroports i ports de les Illes es puguin obrir «al més aviat possible i així gaudir d'un turisme segur».

De fet, ha matisat que, aquest dilluns mateix, ha participat en una reunió telamática amb la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, per a definir certes mesures.

Armengol ha insistit que "si es fan les coses bé, la comunitat es podrà obrir als turistes". De fet, ha confirmat que des del Govern esperen una estratègia europea quant a la mobilitat nacional i internacional en els aeroports.

Per això, ha recalcat que han de veure també com es plantejarà aquest moviment als països emissors. D'aquí, que hagi avançat la possibilitat d'establir certs corredors verds amb països amb un nivell de contagi similar al de les Balears.

Malgrat tot, la presidenta ha incidit en la «prudència i la responsabilitat». «És necessari saber que el virus encara viu amb nosaltres«, ha subratllat, per a després informar sobre la campanya balear de les tres emes basada en l'ús de màscares, la rentada de mans i la distància mínima de dos metres entre persones.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Els nostres pares tingueren sort, fa mes de 3 anys

Si se´n van per on vingueren la gent vinguda de fora per atendre el turisme, segur que ens basten els recursos!

Valoració:1menosmas
Per anònim, fa mes de 3 anys

Els pobles de Mallorca amb més qualitat de vida són precisament els pobles que tenen menys turisme, és curiós...

Valoració:2menosmas
Per matilde, fa mes de 3 anys

de verdad que los sentimientos estan encontrados,yo la entiendo en parte,tenemos una pandemia mundial,no sabemos si los que vienen de fuera,españa,resto de europa ,america,tanto me daestan sanos nosotros llevamos 60 dias confinados en casa ,sin ver a nuestros hijos y nietos,habiendo cerrado las puertas a nuestros amigos y vecinos,y ahora que quieren que vengan cuatro turistas con el todo incluido que lo unico que buscan es emborracharse para jodernos? yo no lo siento por los hoteleros lo siento por los trabajadores que tendran que aguantar a la mayoria de turistas incivicos que llegan a las islas (como alemanes e ingleses)y que encima no dejan nada al comercio local porque vienen a lo que vienen,pongan ustedes un poco de control,y puede que podamos solucionarlo,aa por cierto los mallorquines no podemos ir a la playa espero que ellos tampoco

Valoració:0menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 3 anys

Potser na Francina confon "qualitat de vida" amb "nivell de vida" i es turisme sobretot mos du el segon. És més, es turisme ha fet possible que entri una quantitat obscena de divises però que també siga molt obscena sa proporció en què queden repartides socialment. Eivissa és s'illa més turistitzada, més densament poblada i també aquella, i probablement no és casualitat, en què sa diferència entre rics i pobres és més acusada

Valoració:2menosmas
Per Per a jo no és qualitat de vida, fa mes de 3 anys

Per mantenirla qualitat de vida dels
habitants d'Extremadura, que s'en duen els nostres doblers i encara ens passen per la cara, que els seus paisatges son verjos i els nostres ja no, dels castellans que per ells som mala gent perque tenim una llengua materna que no és la seva, dels andalusos que grácies a noltros poden descansar més i no treballar tant.
Francament. Per molts tenir qualitat de vida és no haver d'aguantar turistes borratxos i maleducats, ni viure a una illa superpoblada i que degut a aquesta superpoblació s'hagin de construir més i més vivendes i ja no quedin zones verdes, o que hagem de pagar molts més impostos perque tota aquesta població que ve de fora per treballar en el turisme, pugui tenir tots els serveis necessaris. Això per no afegir l'atemptat cultural que per desgràcia sofrim per mor del desembarc massiu de gent de fora que ens menysprea, que només ve aqui per a guanyar peles. Això parlant només de gent poc més o manco decent, perque llavoes s'hi afegeixen els que venen a delinquir.
Si això és qualitat de vida, val més no tenir ne tanta i viure més tranquils.

Valoració:6menosmas
Per Lluís, fa mes de 3 anys

La qualitat de vida és un aspecte molt subjectiu de cada persona individual i que és proporcional a les seves espectatives vitats. Per la qual cosa la Francina només pot parlar per ella mateixa. Què entén aquesta dona per qualitat de vida, molts alemanys i anglesos borratxos, o poder mirar la lluna i les estrelles tranquilament mentre fas una poesia i fas un petó a la teva parella, conformar-se amb molts menys, etc o altres coses.

Valoració:4menosmas
Per Injustícia històrica, fa mes de 3 anys

És significatiu que la presidenta Armengol opini que a Mallorca fa dos mesos hi havia una "certa qualitat de vida", un eufemisme per no dir que a Mallorca fa dos mesos hi havia poca qualitat de vida. El monocultiu turístic ha garantit la bona vida als empresaris que s'han forrat i que, en haver acabat la temporada o sempre que els plau, poder viatjar, adquirir béns i viure com els dona la gana. Per a la resta de població, miserables, pobres i classes mitjana cada vegada en situació més precària, ja fa molta d'estona que a Mallorca no hi ha qualitat de vida. Els ecologistes, sense anar més lluny, sempre seguit ens recorden que la qualitat de vida s'ha de mesurar en termes generals, no relatius, segons els paràmetres interessats dels polítics. Deixarem de banda, de oment, el tema de l'ús qualitatiu de la llengua catalana.
Així i tot, hem de donar l'enhorabona al PSOE perquè és un partit que, tant si les coses van amb una "certa qualitat" com si van sense gens de qualitat, sempre se'n surt. Per això és el partit que comanda de veres, en termes relatius, perquè els que comanden de veres mai no donen la cara.

Valoració:5menosmas
Per Què diu, na Gol?, fa mes de 3 anys

I si l´obren? Serà molt difícil mantener la vida!

Valoració:4menosmas
Per SOMA, fa mes de 3 anys

Per a qui? Per a la gran majoria serà el contrari.

Valoració:4menosmas
Per Aquesta és la talla política que tenim, fa mes de 3 anys

Aquesta és la talla política que tenim: L'única cosa important és el negoci turístic i si hi ha un rebrot, paciència. Ahir ja vaig trobar indignat veure algunes terrases del barri de Sa Llotja (concretament a la plaça Drassanes), una ocupació del 90% (només hi havia una taula lliure). I la poli, avisada, com si no pasés res.
Estic ben segur que abans o després, tot això ens passarà factura!

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente