algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El Parlament rebutja la proposta d'El Pi de rebaixar un 30 per cent el sou dels diputats

La Comissió d'Afers Institucionals i Generals del Parlament ha rebutjat aquest dijous la proposta d'El Pi relativa a la reducció dels sous dels representants públics en el context de la crisi generada pel coronavirus amb els vots en contra de MÉS per Mallorca, grup Mixt -Més per Menorca, Vox, PP i PSOE; l'abstenció de Ciudadanos i els vots a favor d'El Pi i Unides Podem.

En la defensa de la Proposició no de Llei, la diputada d'El Pi Maria Antònia Sureda ha assenyalat que els representants polítics no poden ser aliens a la situació d'incertesa de les famílies davant un futur «que es presenta negre».

En aquest sentit, ha assenyalat, que la reducció del 30 per cent de nòmines, dietes i complements dels diputats que recull la proposta perquè aquests recursos es destinin a la lluita contra la crisi de la pandèmia és «un gest de coherència i responsabilitat».

En les intervencions, el portaveu d'Unides Podem, Alejandro López, ha defensat el vot favorable del seu grup i ha anunciat que la seva formació donarà igualment el 50 per cent del seu salari i que el partit farà una donació conjunta d'una mica més de 40.000 euros a entitats socials de les Balears que estiguin donant servei a la lluita contra el coronavirus. Unides Podem havia proposat elevar a el 50 per cent la rebaixa per a «ser sensibles amb el sofriment de les persones a les quals es representa».

La diputada del Partit Popular, Maria Antònia Garcia, ha defensat el vot negatiu del seu grup per a evitar «una carrera parlamentària per a cercar rèdit electoral», quan es podria proposar «la devolució per ingressos de desplaçaments». Per a Garcia, «els parlamentaris no treballen només quan són al Parlament i els diputats ja han fet donacions particulars».

Per la seva banda, la diputada de Ciudadanos, Patricia Guasp, ha recordat que des del seu grup també s'han fet ja donacions individuals i que la proposta d'El Pi és «demagògia» i ha demanat evitar caure en «missatges populistes, irreals i inviables».

El diputat de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, ha reconegut que sí que hi ha hagut una reducció de la càrrega de treball parlamentària, com defensa la proposta, tot i que, ha afegit, «hi ha hagut un impuls en les darreres setmanes». Ferrà ha lamentat que no s'hagi produït el consens desitjat i ha indicat que, com altres, els diputats i la seva formació faran també donacions de manera individual. A més, ha defensat «les hores de treball dels membres de l'executiu autonòmic».

La diputada de Vox, Idoia Ribas, per la seva banda, ha qualificat la proposta de «populista» perquè no explica quina és la feina dels parlamentaris, «incongruent i deslleial», perquè el Parlament ja va arribar a un acord per a destinar recursos a la lluita contra la crisi del coronavirus i els partits han fet donacions en un percentatge pactat.

En la seva intervenció per videoconferència, el diputat del grup Mixt-Més per Menorca Josep Castells ha defensat que «no té sentit entrar en una competició per a veure qui és més solidari» i ha qualificat com a «trist i pervers» convertir aquesta qüestió en electoralisme.

La diputada del PSIB Pilar Carbonero ha indicat que ja hi ha un marge «perquè cada grup expressi la seva solidaritat en els termes que cregui oportú» i ha recordat que ja s'havia arribat a un acord per a «evitar entrar en debats demagògics».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.