muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
16°

MÉS per Mallorca reivindica el paper de les llibreries tradicionals i la importància de la llengua catalana

Els diferents càrrecs de MÉS per Mallorca han volgut transmetre en aquesta diada de Sant Jordi singular el seu suport absolut a les llibreries, les editorials i el món de la cultura en general, així com també destacar la importància de la literatura en llengua catalana. El coordinador general dels ecosobiranistes i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Palma, Antoni Noguera, ha destacat que «la cultura és, sempre i ara més que mai, imprescindible per al nostre país». Noguera ha recomanat «comprar a les llibreries tradicionals i no a gegants com Amazon», especialment tenint en compte iniciatives com la de Llibreries Obertes, a la qual s’han sumat establiments com Drac Màgic, Abacus, Quart Creixent, Rata Corner i Llibreria Lluna, entre d’altres.

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha recordat que enguany els Premis Mallorca 2019 de Narrativa i Poesia ja es poden comprar com a regal de Sant Jordi i ha reivindicat les llibrerires de proximitat.

Per la seva part, la secretària autonòmica d'Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret, ha volgut destacar la importància de la diada d’avui per a la llengua catalana. «Sant Jordi és una diada nacional del nostre país. Segurament és el dia en què compartim de forma més intensa i visible i amb la resta de conciutadans la llengua catalana. Avui és un dia per recordar que aquesta llengua és i ha de ser una eina fonamental de cohesió social que ens ajudi, no tan sols a comunicar-nos, sino també a comprendre'ns millor», ha dit. En aquest sentit, la Direcció General de Política Lingüística ha llançat la proposta ‘Per Sant Jordi, una paraula!’. Es tracta d'una iniciativa participativa amb la qual es pretén que el màxim nombre de persones comparteixin paraules a través de les xarxes socials el dia de Sant Jordi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sebastià, fa mes de 3 anys

El Museu Hermitage comparteix un vídeo en català, anglès i rus per felicitar el Sant Jordi als catalans

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente