algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Els senadors Vidal i Picornell fan cinc preguntes al govern espanyol sobre el tracte de la Guàrdia Civil a la llengua catalana

El Senador designat pel Parlament de les Illes Balears, Vicenç Vidal i el Senador designat pel Parlament de Catalunya, Bernat Picornell, han presentat diverses preguntes sobre el cas de discriminació lingüística que va denunciar el president de l'Obra Cultural Balear, Josep de Luis.

El president de l'OCB, va explicar que es va dirigir a la caserna de la Guàrdia Civil per presentar una denúncia. En un primer moment, l'agent (amb número d'identificació TIP C46696R) li va requerir tornar a presentar la denúncia en castellà en comptes de fer-ho en català. Després de la negativa del mateix president al·legant que el català és oficial en els Illes Balears, el mateix agent li va preguntar textualment. «Vostè creu que tenc obligació d'agafar-li aquest document en català?». Finalment va comparèixer el sergent de la caserna que va demanar disculpes pels fets i va rebre la denúncia.

Les preguntes que els senadors dirigeixen al govern espanyol, són: «Com valora el Govern que hi hagi agents de la Guàrdia Civil que discuteixin amb un ciutadà sobre la possibilitat d'admetre una denúncia per la llengua en la qual estigui escrita?». «Reconeix el Govern el dret de qualsevol ciutadà a presentar una denúncia en una llengua oficial d'aquell territori?». «Els agents que estan de cara al públic reben alguna instrucció sobre el respecte que han de tenir per les llengües oficials?». «En cas negatiu, es va extralimitar l'agent de la Guàrdia Civil?» «El Govern ofereix cursos de català als agents de la Guàrdia Civil dels Illes Balears?» «En cas negatiu, té plans per a oferir-los?» «Creu important el Govern protegir a les diferents llengües oficials?»

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per In uno luoco manchego, fa mes de 4 anys

@Sebastia: en dromedarium fa comentaris de menys de deu paraules, perque a partir de la que fa onze comença a fer-se la pitxa un lio. I aixo que llegeix el Quixot.

Valoració:1menosmas
Per sebastià, fa mes de 4 anys

Malearium - Aquesta vegada no has fet cap falta d'ortografia. Deu ser perque la frase és curta? o perque ara no vas tan "pipa"?

Valoració:2menosmas
Per Beneitarro, fa mes de 4 anys

Respecta el dol i l'angoixa de la bona gent d'aqui, miserable desequilibrat!!!.

Valoració:2menosmas
Per balearium, fa mes de 4 anys

Los iluminados renegados siguen con su traca matraca.

Valoració:0menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 4 anys

Paraules de l'escriptor de Consell Joan Guasp en un fragment del parlament que va fer a la nit de les revistes en català (Barcelona, març 2013) i reproduïdes a la pàg. 20 del núm. 232 de la revista "El Mirall" (maig-juny 2013):

"[...] nosaltres, des de les Illes, pensem en la Nació com una unió dels mal anomenats Països Catalans. Això de Països Catalans i de Catalunya, expressat com s'entén ara, no és del tot exacte. Hem de parlar només de Catalunya, però no com el Principat tot sol, sinó que formem Catalunya el Principat, [...], les Illes i el País Valencià. I altres petits territoris [...]. Jo que sóc de la zona del Raiguer, al centre de Mallorca, sóc tan català com els que han nascut a les comarques del País Valencià, la comarca d'Osona o de l'Empordà o qualsevol altra. Tant com un senyor nascut a Sant Just Desvern o a les rondes de Sant Antoni o de Sant Pere. [...]"

Valoració:3menosmas
Per idó, fa mes de 4 anys

En lugar de perder el tiempo yendo al "muelle del hueso", lo que deberías hacer es moverte y poner en marcha la república (que no sea bananera, please) y que no sea "una perdua de temps i salut democrática" y las rayas ya las haremos mes tard, o no. segons com venguin dadas.

Valoració:0menosmas
Per Joan Guasp, fa mes de 4 anys

Cal anar al moll de l'os. Cal constituir el més aviat possible la República Catalana: Principat, País Valencià i Illes Balears. Tota la resta és una pèrdua de temps i de salut democràtica, un fer retxes dins l'aigua.

Valoració:24menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente