cielo claro
  • Màx: 21.74°
  • Mín: 13.54°
21°

MÉS insta els empresaris «a no posar traves» a l'ingrés mínim vital pels afectats pel coronavirus

MÉS per Mallorca ha apel·lat aquest divendres a la «responsabilitat» davant la incertesa econòmica derivada de la crisi del coronavirus i ha instat als empresaris «a no posar traves» a la posada en marxa de la renda o ingrés mínim vital anunciada pel Govern.

«Es posarà en marxa de manera immediata i no pot ser utilitzada com a moneda de canvi», ha explicat en nom de la formació la consellera d'Assumptes Socials, Fina Santiago, qui ha afegit que «la ciutadania necessita ja aquests ingressos per a no empitjorar més la seva situació de vulnerabilitat».

En aquest sentit, Santiago ha reclamat a les formacions polítiques que formen part de l'Executiu que posin en marxa «sense més dilacions» la renda social o l'ingrés mínim vital. «Hi ha moltes persones que s'han quedat sense ingressos econòmics i no tenen accés sigui a prestacions econòmiques ja existents o les noves ajudes», ha indicat

D'altra banda, la formació ecosobiranista ha reclamat que la implantació «sigui consensuada amb les comunitats autònomes i que en cap cas aquesta prestació vingui a substituir o reduir cap mena de prestació contributiva vinculada a l'atur o la reducció de pensions».

«Hem fet un esforç econòmic molt important ampliant la renda social, però és l'Estat el que ha de posar-la en marxa donant la possibilitat a les comunitats autònomes a ampliar-la i adaptar-la a la realitat de cada territori», ha sentenciat Santiago.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.