cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

Més per Menorca demana que es mantengui el confinament estricte fins el 26 d’abril, com a mínim

170305

Més per Menorca demana al Govern de Pedro Sánchez que mantengui, com a mínim, fins el 26 d’abril, les mesures de confinament estrictes que s’estan aplicant ara i que activitats no essencials com la construcció no es posin en marxa aquest dimarts.

El partit se suma així a la petició que ja han fet altres forces polítiques i agents socials com ERC, Bildu o el Consell de Formentera.

En primer lloc, perquè Sánchez va anunciar que l’activitat econòmica es podia reprendre «amb les mesures de prevenció i seguretat recomanades les per autoritats sanitàries» però, ara mateix, a Menorca no hi ha prou material de protecció per a tothom ni arguments sanitaris a favor de tornar a posar en marxa els sectors no essencials. Per tant, mantenir el confinament estricte «és la mesura més idònia mentre aquest no arribi».

«Malgrat que es comença a veure la desacceleració de l’epidèmia, encara és massa alta la possiblitat d’un rebrot que seria molt perillós», ha dit el coordinador de Més per Menorca, Damià Moll, qui ha recordat també que «encara hi ha col·lapse al sistema sanitari».

De fet, diversos experts com Javier Arranz, portaveu del Comité autonòmic de gestió de malalties infeccioses, han insistit en la necessitat que continuï i fins i tot es millori el confinament a les Balears.

D’altra banda, el cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha afirmat que seria «prudent» des del punt de vista sanitari mantenir el confinament estricte més enllà de dilluns perquè cal assegurar la tendència a la baixa de casos i d'entrades a les UCI i poder així afrontar final de mes amb més capacitat als hospitals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sebastià, fa mes de 4 anys

@ Joan Miró - Acabo de llegir tot l'escrit d'aquest pobre home i és esgarrifós. No puc arribar a imaginar-me el confinament dins un espai tan reduït com 35 m2 com ell diu, i 10 hores al dia. Dèu estar esperant els caps de setmana com una alliberació, dins la limitació. Algú hi ha de fer alguna cosa i jo només puc demanar-ho des d'aqui degut a la llunyania. Que sàpiga aquest senyor que té tota la meva solidaritat per si puc fer quelcom més. Telefonar? escriure-li?

Valoració:2menosmas
Per sebastià, fa mes de 4 anys

Doncs resulta que Maria José Sierra, de "Sanidad" no té “la sensació” que el retorn a la feina hagi “d’augmentar” el nombre de contagis.
Torra critica Sánchez per acabar amb el confinament total sense escoltar els científics i sense un pla. El president de la Generalitat, Quim Torra, pregunta a Pedro Sánchez quines són les raons per rebutjar l’allargament del confinament total. Diari El Punt avui

Valoració:3menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 4 anys

Si hi ha una activitat que no fa cap falta reprendre és sa construcció, no nomes per s'Ibex-35 i es seu sacrosant ciment; entrau dins aquesta adreça: https://www.diariodeibiza.es/cartas-lectores/2020/03/20/soroll-i-obres-durant-periode/1130971.html

Valoració:3menosmas
Per Toni, fa mes de 4 anys

Ens haurien d'aclarir quí mana a España, el gobierno o l'IBEX35?

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente