cielo claro
  • Màx: 22.05°
  • Mín: 13.08°
22°

El Pi reclama al Govern «més concreció» sobre les mesures de desconfinament

El PI-Proposta per les Illes ha exigit aquest dijous a la presidenta del Govern «més concreció i transparència» sobre les mesures que es posaran en marxa les pròximes setmanes per al desconfinament de la població.

La portaveu parlamentària del PI, Lina Pons, ha expressat aquesta reivindicació en la reunió telemàtica de la comissió entre el Govern i els grups parlamentaris, on ha criticat la «improvisació constant» del Govern espanyol.

Pons ha posat l'accent en la necessitat de «minimitzar, el màxim possible, les incerteses que el procés de desconfinament desperta, especialment, entre els treballadors i l'empresariat», i ha demanat «començar ja a marcar horitzons».

«És hora que els diferents sectors rebin respostes a les seves preguntes: quan i de quina manera podran tornar a obrir els negocis. Per aquest motiu, reivindiquem l'elaboració de manuals d'actuació específics per a cada àmbit», ha exposat Pons.

El PI ha sol·licitat també a Armengol que reivindiqui una participació activa de les Balears en el disseny del pla de desconfinament, ja que Sánchez «sol prendre les decisions tard i amb malaptesa», segons la diputada.

D'altra banda, El PI ha reiterat la seva petició perquè s'agilitzi la tramitació dels expedients temporals de regulació d'ocupació (ERTO), i ha mostrat la seva preocupació per la falta de tests de detecció ràpida del coronavirus. «Aquests tests són fonamentals per a conèixer el nombre real de contagiats a les Balears i jugaran un paper clau en una futura obertura dels nostres ports i aeroports», ha conclòs Pons

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.