algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
20°

Ensenyat lamenta la «manca d'acord» per rebaixar el sou dels diputats

El portaveu de MÉS per Mallorca al Parlament, Miquel Ensenyat, ha lamentat aquest dimecres la «manca d'acord» entre les diferents formacions polítiques per assolir una davallada en el sou dels diputats i destinar l'estalvi a recursos sanitaris i socials.

En aquest sentit, han criticat que la Junta de Portaveus ha rebutjat la proposta ecosobiranista de què tots els diputats amb dedicació exclusiva cobressin només el sou base i que els que ocupen càrrecs renunciessin a prestacions afegides així com d’estudiar percentatges afegits a la reducció del sou base.

Igualment, han lamentat que no es destinin les assignacions econòmiques dels grups parlamentaris a polítiques públiques de sanitat i afers socials. Segons Ensenyat, «la nostra proposta de rebaixar els sous no només era lògica, tenint en compte que des de la declaració de l'estat d'alarma ni el parlament, ni els grups polítics ni els diputats tenim la mateixa activitat, senzillament perquè no podem, no perquè no vulguem, sinó que responia a l'ètica i responsabilitat que se'ns demana als representants públics», ha assegurat el portaveu de MÉS.

Amb tot, Ensenyat ha agraït el suport rebut a la proposta plantejada per MÉS per part d'alguns grups, tot i que el precepte legal de disposar d'unanimitat, ha impedit rebaixar els sous dels diputats com havia plantejat MÉS per Mallorca. No obstant això, Miquel Ensenyat ha assegurat que «la nostra insistència ha permès, d'entrada, que la Cambra destini les dietes per desplaçament i allotjament dels diputats, les quals suposen uns 43.500 euros al mes». En aquest sentit, Ensenyat ha dit que es tracta d'una «mesura totalment insuficient» i que seguirà fent feina per intentar concretar un acord més ampli en la pròxima Junta de Portaveus.

En aquest context, Ensenyat ha assenyalat també que, que cal «centrar el debat, dignificar la política i aquells que s'hi dediquen. No qüestionam un sou digne per als polítics que si han de cobrar com hem defensat sempre. Si no fos així només uns pocs tendrien l'oportunitat de convertir-se en servidors públics. La qüestió ara és ser responsable», ha conclòs.

El portaveu de MÉS al Parlament també ha lamentat la manca d'acord per allargar el període de sessions com s'havia plantejat des de la formació ecosobiranista. «També seguirem insistint perquè es modifiqui tot allò que sigui necessari per habilitar les eines telemàtiques que facin possible amb garanties la feina de tots els diputats. En aquesta situació complicada que vivim hem après que el desenvolupament del reglament del Parlament impedeix en alguns aspectes fer la feina que li pertoca als grups polítics».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sanitari, fa mes de 3 anys

És que el confinament per a un diputat és molt dur, tot el sant dia veient netflix o canal plus.
El màxim que poden donar tan sols és el 10%. Ui, pobres!

Valoració:0menosmas
Per Al primer comentari, fa mes de 3 anys

Pero els diputats que no volen renunciar als seus complements, per ajudar als ciutadans més febles, son els de la dreta casposa i la ultra dreta casposa.

Valoració:2menosmas
Per Que els treguin de les llistes!, fa mes de 3 anys

És que hi ha diputats que no ho haurien de sesr. A veure si els partits preñen llum de na Pintora!
Si no els treuen de les llistes faran aigua!

Valoració:5menosmas
Per ., fa mes de 3 anys

Ja, i després se'ls omple la boca del molt que ajuden a les classes més necessitades, típic d'esquerra casposa

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente