algo de nubes
  • Màx: 17.74°
  • Mín: 8.69°
17°

MÉS per Mallorca proposa allargar el període de sessions i reduir el sou dels diputats

MÉS per Mallorca presenta aquest dilluns a la Junta de Portaveus del Parlament tot un seguit de mesures per tal de reduir les despeses durant el temps que es perllongui l'estat d'alarma amb la finalitat de destinar aquest estalvi als serveis públics que fan front a l'impacte sanitari, i social derivat de la COVID-19. La formació proposa, a més, adaptar el funcionament de la cambra durant el mateix període. Segons el portaveu parlamentari, Miquel Ensenyat, la proposta «neix des de la solidaritat i la voluntat que estam segurs compartim amb la resta de diputats i diputades i grups parlamentaris». Tot, assegura Ensenyat, «amb la voluntat d'exercir amb responsabilitat, màxima implicació i participació la nostra tasca en aquests moments tan difícils».

Així, a la proposta que Ensenyat defensarà davant la Junta de Portaveus per a sumar-hi suports, es planteja allargar el segon període de sessions fins a finals del mes de juliol «per tal de garantir que l'activitat parlamentària posterior a l'estat d'alarma es pugui realitzar per part dels grups parlamentaris i les diputades i els diputats amb el màxim de recursos a l’abast del Parlament de les Illes Balears».

La formació també traslladarà a la resta de grups que mentre duri l'estat d'alarma els diputats que exerceixen un càrrec al Parlament renuncien a les retribucions afegides a la retribució base de diputats i diputades amb dedicació exclusiva per tal que «les quantitats no cobrades pels diputats i diputades i la reducció de despesa corresponent es destini als serveis públics per fer front a l'impacte sanitari, social i econòmic de la COVID-19». De la mateixa manera s'exposarà que «mentre duri l'estat d'alarma no es facin efectives les assignacions econòmiques als grups parlamentaris per tal que la reducció de despesa corresponent es destini als serveis públics per fer front a l'impacte sanitari, social i econòmic de la COVID-19».

Entre les propostes per ampliar els recursos disponibles en la lluita contra el coronavirus MÉS per Mallorca també proposarà que s'estimin durant el temps equivalent a la durada de l'estat d'alarma, basant-se en l'any 2019, les despeses no realitzades durant el 2020 derivades d'indemnitzacions per desplaçaments aeris o marítims d'altres illes, per allotjaments i per desplaçaments amb vehicle propi per tal que la reducció de despesa corresponent es destini als serveis públics per fer front a l'impacte sanitari i social de la COVID-19.

Amb tot, i, amb independència de les mesures proposades, MÉS també instarà a estudiar, valorar i proposar, entre tots els grups i de forma consensuada, altres possibles mesures d'ajust econòmic amb relació a les retribucions dels diputats durant l'estat d'alarma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.