algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.69°

Més per Menorca proposa una comissió de coordinació econòmica d’ajuntaments i Consell

Més per Menorca proposa la creació d’una comissió de coordinació econòmica entre els ajuntaments de l’illa i el Consell, amb un objectiu doble. D’una banda, que Menorca tengui una sola veu a l’hora de lluitar contra la centralització de les mesures i els recursos municipals. D’altra banda, compartir i coordinar les polítiques orientades a donar una resposta a aquesta crisi sense precedents.

Aquesta comissió, vinculada a la Comissió de Batles, estaria formada pels regidors d’hisenda dels vuit municipis de l’illa, que actuarien per delegació dels batles respectius (d’acord amb el punt 3 i 4 del reglament intern) i amb la participació, segons els temes que s’hagin de tractar, dels distints consellers i directors insulars del Consell Insular de Menorca.

Quant al primer objectiu, es tractaria de defensar conjuntament les competències dels ajuntaments a l’hora de gastar el seu superàvit –ara que l’Estat ha insinuat que podria confiscar aquest estalvi–; fer pinya per aconseguir que el Fons de Contingència Social que va anunciar el Govern espanyol arribi a l’illa i a cadascun dels ajuntaments, que són els qui atenen la ciutadania de més a prop; o demanar un sistema de finançament més just i equitatiu en vistes de la situació de crisi econòmica que s’acosta.

«Té sentit que totes les administracions unifiquin criteris a l’hora de reclamar això i que Menorca tengui una sola veu», ha explicat el coodinador del partit, Damià Moll.

Pel que fa al segon objectiu, la comissió també ha de servir per a prendre, de manera coordinada, mesures com per exemple l’ajornament en el pagament d’imposts, la reducció de la taxa de morositat amb empreses, o la suspensió del cobrament de les quotes de les activitats municipals.

«Tot respectant l’autonomia dels consistoris, seria bo que les polítiques de l’illa anassin en la mateixa línia a tots els municipis», ha apuntat Moll, qui ha remarcat que els ajuntaments «hauran de fer molta feina per pal·liar els efectes devastadors de la crisi del Covid-19 i allò lògic és que ho facin amb criteris comuns».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 4 anys

Corregiu això d'"ajuntamen...s" en es titular

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente