cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 23°
27°

Més per Menorca reclama el confinament total de les Illes ara per a «poder funcionar a ple rendiment a l’estiu»

Més per Menorca ha reclamat aquest dilluns a Armengol el confinament total de les Illes ara «per així poder funcionar a l’estiu» i que es pugui treure «el màxim rendiment a la temporada turística».

El partit vol que es limitin els moviments de totes les empreses que no siguin de serveis essencials –com, per exemple, les del sector de la construcció– i així li ha fet saber a la presidenta a través de la portaveu del Grup Mixt, Sílvia Tur, durant la compareixença de la primera a la Diputació Permanent.

Més per Menorca considera que «val més que l’activitat s’aturi totalment ara per, així, accelerar la recuperació i que a l’estiu es pugui funcionar a ple rendiment». D’altra manera, els menorquinistes esperen un impacte pitjor.

Els ecosobiranistes recorden que a les Illes «tenim relativament pocs casos i que, en ser la nostra una economia totalment estacional, paga la pena fer ara un confinament total a canvi de poder-nos recuperar abans».

«Entenem que és una decisió difícil de prendre a nivell estatal perquè aturar totalment l’economia pot tenir efectes negatius a mitjà termini. Però a les Illes Balears, que tenim una economia estacional, ens convé aturar ara i tallar d’arrel l’extensió de l’epidèmia per arribar a l’estiu en les millors condicions possibles i treure el màxim rendiment a la temporada», ha explicat el diputat Josep Castells.

«S’hauria de permetre que a les Illes, i especialment a Menorca, hi hagués aquest confinament total però no es fa perquè l’Estat és qui decideix i és incapaç de prendre mesures adaptades a cada comunitat autònoma», ha incidit el diputat.

D’altra banda, Més per Menorca lamenta que Armengol no s’hagi «banyat» en la seva resposta sobre aquest assumpte ja que la presidenta s’ha limitat a dir que el seu Govern i el Govern espanyol ho estan deliberant, però no ha donat la seva opinió personal. «Consideram que la presidenta de les Illes Balears hauria de tenir una actitud més proactiva en aquest tema», ha apuntat Castells.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.