algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

El Consell aprova la creació de la Comissió d'Experts relativa a l'explotació de menors

El Consell Executiu del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous la creació de la Comissió d'Experts en relació amb l'explotació de menors tutelats, el reglament de funcionament i l'estructura d'aquesta. PSIB, MÉS i Unides Podem han celebrat la decisió.

Segons ha informat el portaveu de MÉS al Consell, Guillen Balboa, aquest dijous en roda de premsa, la Comissió d'Experts ha de quedar constituïda en un termini màxim de 15 dies hàbils des de l'aprovació i ha d'emetre una anàlisi de la situació i de propostes de millora tres mesos després de la seva constitució. També, ha explicat que el Consell Executiu serà l'encarregat de nomenar cada un dels membres i que les reunions seran a porta tancada.

«La màxima prioritat de les tres formacions és aclarir al màxim tots els fets al voltant del que ha passat, els possibles errors i les mesures a prendre per minimitzar aquesta situació, que és d'una gran complexitat i va més enllà de qüestions estrictes de l'IMAS», ha dit al respecte Balboa. No obstant això, ha matisat, «es vol arribar a això preservant al màxim la imatge i la intimitat dels menors, que ja s'ha vist exposada suficient a l'àmbit públic». Per aquest motiu, ha insistit que «per arribar a aquests objectius el millor és fer-ho a través d'una comissió d'experts, amb llibertat màxima d'actuació».

En aquest sentit, el portaveu de MÉS al Consell, ha explicat que «en paral·lel a la Comissió d'Experts es crearà un espai de debat dins el Consell Rector de l'IMAS, en què hi haurà un seguiment polític i compareixeran els gestors de l'entitat i directors insulars de Menors des de l'any 2010». Els terminis per a crear la Comissió Política, ha assenyalat, «són més flexibles» i, ha conclòs, assegurant que «es nega a acceptar l'esquema que no hi ha intenció de donar resposta al que està passant. Hi haurà resposta política i tècnica».

Demanen a l'oposició «no dificultar» la feina dels experts

Per la seva banda, el portaveu del PSIB al Consell, Andreu Alcover, ha demanat a l'oposició «no molestar la feina dels experts, que serà d'allò més profitós si ho fan des de la tranquil·litat més gran social».

A més, ha afegit, «l'oposició també pot beneficiar-se de la Comissió d'Experts perquè aquests faran propostes no només de cara a aquest sinó també al futur». Alcover s'ha referit també a la renúncia del catedràtic de la Universitat d'Oviedo Jorge Carlos Fernández de la Valle a presidir la comissió d'experts sobre l'explotació de menors tutelats, ho ha fet assegurant que és «una llàstima» de cara, ha afegit, a una «solució realista i efectiva».


Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.