cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
17°

Ábalos diu que pren nota de la petició de Més per Menorca sobre l'OSP Menorca-Barcelona

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luís Ábalos, ha dit que pren nota sobre la petició de Més per Menorca de reconsiderar la decisió sobre l'Obligació de Servei Públic (OSP) en la ruta aèria Menorca-Barcelona.

La diputada d'Esquerra Republicana Marta Rosique ha demanat aquest dimecres al ministre espanyol, a petició de Més per Menorca, que tengui en compte les especificitats i les necessitats dels ciutadans de l'illa a l'hora de determinar si l'OSP és necessària. Rosique li ha dit a Ábalos, durant una compareixença en comissió parlamentària, que reconsideri la resposta i enceti «el diàleg necessari amb el Govern de les Illes Balears i el Consell Insular de Menorca per tal d'estudiar la viabilitat de l'OSP entre Menorca i Barcelona».

Cal recordar que el passat 31 de gener el director general d'aviació civil va respondre a la presidenta del Consell Insular de Menorca una carta que aquesta li havia enviat l'11 de desembre on li demanava que s'encarreguessin els estudis i informes pertinents per poder establir una OSP amb l'objectiu d'establir preus màxims, un mínim de freqüències i la competència entre companyies, ja que la ruta Menorca-Barcelona pateix de manca de freqüències i de preus abusius en determinades èpoques de l'any.

A la seva resposta, el director general donava a entendre que no s'havia detectat cap situació en la qual la connectivitat de la ruta estigués compromesa. Aquest dimecres, però, Rosique va explicar a Ábalos que no es poden emprar «criteris genèrics o abstractes per a qualsevol connexió» i va posar l'exemple de la ruta aèria Badajoz-Madrid –que gaudeix d'OSP– on dues connexions diàries són suficients (perquè existeix l'alternativa del tren, bus i cotxe particular) mentre que en la ruta Menorca-Barcelona cinc connexions diàries són insuficients perquè l'única opció viable és l'avió.

Ábalos va escoltar la petició de la diputada d'Esquerra de reconsiderar la decisió i d'establir un diàleg amb les autoritats locals, i va dir que en prenia nota.

El partit Més per Menorca es mostra «satisfet que un tema que pareixia liquidat es reobri amb l'esperança d'una possible solució».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.