algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.88°
13°

Els casos d'explotació de menors tutelats tornaran a centrar el debat al Parlament d'aquest dimarts

Els casos d'explotació de menors tutelats tornaran a centrar el debat d'aquest dimarts. | dBalears/Arxiu

El debat del pròxim ple del Parlament tornarà centrar-se en els casos d'explotació de menors tutelats, amb una interpel·lació i una pregunta a la consellera d'Assumptes Socials, Fina Santiago i dues preguntes a la presidenta del Govern, Francina Armengol.

La consellera d'Assumptes Socials, Fina Santiago, haurà de respondre a la interpel·lació del Partit Popular sobre la política duta a terme pel que fa als mecanismes de control dels menors en els centres gestionats pel Govern.

També la diputada de Vox, Idoia Ribas, li preguntarà «ha denunciat els pisos on es prostitueixen menors i el total d'abusos sexuals patits en Es Pinaret i Es Fusteret?».

En el torn de les preguntes a la presidenta Armengol, també es tractarà el tema dels casos d'explotació de menors tutelats.

La portaveu adjunta de Cs al Parlament, Patricia Guasp, serà la primera a demanar a Armengol sobre aquest assumpte per tal de saber si «després del rebuig manifest de tots els partits que conformen el seu govern de crear una comissió no permanent d'investigació, cessarà la consellera d'Assumptes Socials i Esports?»

També el portaveu de Vox al Parlament, Jorge Campos, li preguntarà sobre aquest tema a la presidenta. En concret, li plantejarà «exercirà el seu govern algun tipus d'acció legal davant els casos de prostitució i abusos sexuals a menors tutelats?»

No obstant això, la presidenta autonòmica no respondrà solament a qüestions relativa als casos d'explotació de menors tutelats, sinó que també haurà de fer front a altres qüestions.

Així, la diputada del Grup Parlamentari Mixt, Silvia Tur, li preguntarà «quines accions està fent el Govern per defensar els drets dels passatgers davant les reiterades cancel·lacions de vols entre illes per part d'Air Nostrum».

Per part seva, l'encara president i portaveu parlamentari del PI, Jaume Font, voldrà saber «com valora el Govern el Reial decret 232/20 sobre compensació al transport marítim i aeri de mercaderies amb origen o destinació a les Balears».

Finalment, el president del PP i portaveu del Grup Popular al Parlament, Biel Company, preguntarà a Armengol «creu que la seva política d'habitatge està donant resposta a la problemàtica existent?» .

Una altra qüestió que es debatrà en el pròxim sessió plenària serà una proposició no de llei relativa a l'addicció al joc online, a proposta dels partits PSIB, MÉS per Mallorca i Unides Podemos.

Les formacions esperen que la cambra autonòmica insti el Govern a fer, a través de l'Observatori del Joc Online, un diagnòstic sobre la realitat del joc online a les Balears amb dades que permetin posar en marxa actuacions a totes les Illes; així com campanyes destinades a la prevenció de conductes addictives vinculades al joc online, especialment en menors d'edat.

També es debatrà una altra proposició no de llei relativa a la revisió, l'actualització i l'equiparació de la indemnització compensatòria per residència -plus d'insularitat- de tots els empleats públics de l'Estat i agents de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.

La PNL proposada per Ciudadanos planteja, entre altres qüestions, que el plus d'insularitat s'inclogui en el Règim Especial de les Balears (REB), tenint en compte la doble i triple insularitat.

Finalment, una altra de les qüestions que es tractaran en el pròxim Ple és la situació del comerç de Palma. La diputada del PP Marga Durán preguntarà al Govern si creu que aquest està «agonitzant», després de la convocatòria de les patronals d'una aturada de botigues el pròxim 27 de febrer, contra els canvis en matèria de mobilitat fets per l'Ajuntament de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.