cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

El Parlament instarà l'Estat a publicar anualment les balances fiscals entre les comunitats i l'administració

168463

El Parlament ha aprovat aquest dimarts per unanimitat en la Comissió d'Hisenda i Pressuposts instar el Govern espanyol i el Govern a publicar anualment un càlcul de les balances fiscals entre les comunitats autònomes i les administracions públiques de l'Estat, tant a través del mètode càrrega-benefici, com de mètode del flux monetari.

La iniciativa, proposada per El Pi, també contempla demanar a l'Executiu espanyol el fet que, en la revisió del sistema de finançament, s'introdueixi i garanteixi el principi d'ordinalitat, donant més capacitats normatives en les comunitats autònomes.

Les balances fiscals són un instrument d'informació econòmica que imputa territorialment els ingressos i les despeses de les institucions del sector públic en un període de temps determinat i calcula el saldo fiscal resultant en cada un d'ells.

Segons el diputat d'El Pi, Josep Melià, «vist que el sistema de finançament de les comunitats autònomes hauria de ser reformat de manera immediata, és convenient tenir el màxim d'informació a l'abast per poder garantir uns canvis en el sistema que es fonamentin en dades i criteris objectius».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.