algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Santiago, a Fuster: «La seva pregunta demostra la seva fòbia a la llengua catalana»

La consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha defensat aquest dimarts al ple de Parlament que la nova directora de Patrocinis de la Fundació per a l'Esport Balear, Magdalena Obrador, és «adequada» per al càrrec per la seva «formació» i també per ser «coneixedora de l'Administració pública».

Així ha respost Santiago a una qüestió del diputat del PP Antoni Fuster en què li ha demanat els criteris seguits per a triar la nova directora i, així mateix, li ha retret «els canvis, obrint la plaça a totes les llicenciatures i no només a econòmiques, dret o similar».

Obrador és llicenciada en Filologia catalana i, sobre això, Santiago ha considerat que les declaracions de Fuster «demostren la seva fòbia amb la llengua catalana», afegint que això s'arregla «amb voluntat i no amb preguntes parlamentàries».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per sebastià, fa mes de 3 anys

@ votante ciudadanos; I tant el fals; balearium el profanador; yo; claro que sí guapi; "el seis en uno" :
El dèficit fiscal de Catalunya amb l’Estat va superar els 16.800 milions d’€uros,els anys 2015 i el 2016 cada any. Per cert fes-te mirar aquesta mania de disfressar-te amb tants de noms per poguer anar posant vots negatius a qui et convé. Voldria demanar a dBalears que posi les valoracions positives i les negatives per separat, doncs encara que els negatius surtin de la mateixa persona com el seis en uno (pels niks que utilitza), al menys sabrem quants som els positius sense intoxicadors malintencionats. Gràcies

Valoració:1menosmas
Per Josep, fa mes de 3 anys

@Votante Ciudadanos. De moment, no s'ha demostrat que hagin robat res (i mira que als de MÉS els han inspeccionat amb lupa). Per tant, preval la presumpció d'innocència, per damunt de les especulacions infundades que puguis fer tu.

Valoració:6menosmas
Per Votante ciudadanos, fa mes de 3 anys

Ya se abriran las cloacas del catalanismo y armengol y su gobierno caera como lo hizo cifuentes .... Vivia españa!!

Valoració:-17menosmas
Per sebastià, fa mes de 3 anys

@ yo, malerarium, ... etc el seis en uno...
Pagar i callar és el que hem fet sempre de des de fa segles. El que ens interessa és saber a qui paguem i per què us paguem que fins ara ningú, o sigui, cap partit dels teus EÑols, ens ho ha volgut aclarir mai i encara ens heu amenaçat i criticat. Son els vostres arguments que, per desgràcia, convenç a la majoria dels votants hiapànics, segons el mapa de fa uns dies a aquest mateix diari. Però és com donar-te informació a tú, o sigui, ho perverteixes tot en favor vostre, caigui qui caigui i el que faci falta que caigui. El vostre lema: jódete que me estoy mojando. I aixi aneu.

Valoració:17menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 3 anys

--"El gener de 1928 apareix a Mallorca LA NOSTRA TERRA, una magnífica revista mensual d’Art, Literatura i Ciència que es publicarà fins a l’aixecament feixista-militar de juliol de 1936. En els editorials teoritza i propugna la reconstrucció nacional a partir de la llengua, la cultura i els eixos identitaris de la personalitat col·lectiva del conjunt de la nació. La revista comptava amb col·laboradors destacats d’arreu de Catalunya (Amades, Carner, Chabàs, Coromines, Fabra, Macabich, Martínez Ferrando, Maseras, Moll, Saltor, Soldevila, Villangómez…). En les seves quatre mil cinc-centes pàgines, no apareix l’expressió Països Catalans i, en canvi, és habitual la denominació Catalunya Gran i molt freqüent el gentilici catalans aplicat als mallorquins i als valencians. Els editorials i els nombrosos articles referits a la qüestió nacional catalana, són una font imprescindible de referència."


--«Mallorca, sense perdre cap característica de la seva fesomia pròpia, no és altra cosa que una illa catalana, digui el que digui tot el filisteisme vuitcentista. Com a tal forma part de la Catalunya integral, participant amb ella de la unitat de raça, de la unitat de llengua i de la unitat de cultura, la qual ha enriquit molt sovint amb aportacions de gran vàlua. Cal desfer l’equívoc que Mallorca és una regió d’Espanya distinta de Catalunya, i desvirtuar el regionalisme o el mallorquinisme com a conceptes mancats totalment de sentit». LNT (1930)


http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:15menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 3 anys

«Catalunya és una nació. I deixau-vos anar de literatures i regionalismes “sanos y bien entendidos”. Sense paliatius de cap casta, el fet és l’existència de Catalunya com a nació; aquest és el fonament de tot, fonament tan fort que permet afirmar que per sota les ruïnes de l’edifici actual de la causa catalana seguiria bategant l’esperit del poble presoner del dret i la llengua i el poder d’un altre poble, lluitant sempre i espiant l’hora de fer sortir altre cop a la llum del dia la seva personalitat». Joan Pons i Marquès (1919)


http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:14menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 3 anys

«Com havia de ser la nostra revista? L’acord fou unànime: la nostra revista seria oberta a tothom, a tots els corrents estètics i a tot Catalunya (aleshores no dèiem “Països Catalans”, sinó Catalunya i prou. Per a nosaltres, tan Catalunya era Barcelona, com Alcoi, com Ciutat, com Lleida o com Perpinyà; i com que no significàvem res, ni érem cap força ni cap perill, ningú no hi tenia res a dir)». Josep Maria Llompart (Latitud 39, agost de 1981). L’article es refereix al naixement, l’any 1952, de la revista Raixa.


http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/258699

Valoració:12menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 3 anys

Paraules de l'escriptor de Consell Joan Guasp en un fragment del parlament que va fer a la nit de les revistes en català (Barcelona, març 2013) i reproduïdes a la pàg. 20 del núm. 232 de la revista "El Mirall" (maig-juny 2013):

"[...] nosaltres, des de les Illes, pensem en la Nació com una unió dels mal anomenats Països Catalans. Això de Països Catalans i de Catalunya, expressat com s'entén ara, no és del tot exacte. Hem de parlar només de Catalunya, però no com el Principat tot sol, sinó que formem Catalunya el Principat, [...], les Illes i el País Valencià. I altres petits territoris [...]. Jo que sóc de la zona del Raiguer, al centre de Mallorca, sóc tan català com els que han nascut a les comarques del País Valencià, la comarca d'Osona o de l'Empordà o qualsevol altra. Tant com un senyor nascut a Sant Just Desvern o a les rondes de Sant Antoni o de Sant Pere. [...]"

Valoració:12menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 3 anys

Fragment de la "Resposta dels mallorquins" als nostres compatriotes del Principat (10-6-1936)


“Amb la nostra resposta volem fer la triple afirmació d'unitat de sang, de llengua i de cultura; afirmació de fidelitat a una pàtria natural que és la terra on es parla la mateixa llengua. Afirmació que adrecem a la Catalunya de tots els catalans i de tots els temps, que s'estén del Rosselló a València, la del rei En Jaume I i de Ramon Llull. I així responem a la crida que ens és feta, disposats a col·laborar en tots aquells projectes encaminats a consagrar la nostra germanor essencial i la nostra comuna esperança”.

Valoració:13menosmas
Per De Salses a Guardamar, fa mes de 3 anys

"La proposta de Guia recull, així mateix, una llarga tradició d'ús ample del significant Catalunya. Com a exemple paradigmàtic, el mallorquí Gabriel Alomar es referia a tota la Catalunya com a agrupació de la Catalunya continental i la Catalunya insular, tal com recull Gregori Mir en el llibre 'Sobre nacionalisme i nacionalistes a Mallorca'."

(Viquipèdia, article "Digueu-li Catalunya")

Aquí teniu la proposta de Josep Guia:

http://in.directe.cat/documents/digueu-li_catalunya.pdf

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente