algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
18°

MÉS demana la compareixença del director de l'Aeroport per l'ampliació

El grup parlamentari de MÉS per Mallorca reclamarà la compareixença del director de l'Aeroport i altres representants d'Aena per conèixer de primera mà les obres d'ampliació de Son Sant Joan.

«Negar-se a donar explicacions és seguir en la línia obscurantista i opaca. AENA ha de deixar de ser un ens poc transparent i ha d'oferir les explicacions que calguin». Així ho anunciat aquest dilluns Miquel Ensenyat qui també ha fet pública la sol·licitud de documentació a la Conselleria de Medi Ambient sobre el projecte de reestructuració de vols per part d'ENAIRE (entitat pública empresarial depenent del Ministerio de Fomento gestiona l'espai aèri espanyol).

«Volem saber les mesures preventives, correctives i compensatòries que demanarà el Govern. Ens preocupa i molt les afectacions de renous als veïnats afectats, a les zones protegides (ANEI i ZEPAS), a la biodiversitat, així com l'ncrement de contaminació, acústica i atmosfèrica», ha dit Ensenyat.

De la mateixa manera el portaveu ecosobiranista ha mostrat la seva preocupació per «l'estudi de capacitat de càrrega». En aquest context, MÉS presentarà una Proposició No de Llei demanant la paralització del projecte. «És imprescindible Tornar enrere les licitacions que no tenen el preceptiu informe d'avaluació ambiental. Hem de deixar clar que rebutjam els projectes que impliquen una ampliació de l'aeroport o un increment directe o indirecte de càrrega».

Ensenyat ha aprofitat la roda de premsa dels dilluns per reafirmar el posicionament de MÉS per aturar qualsevol ampliació de l'aeroport i reivindicar la cogestió. Així, ha assegurat que «tenir capacitat de decidir suposa poder aturar inversions que no necessitam. 260 mil euros en projectes. Són una prioritat? Amb aquesta quantitat tenim: Tramvia de Palma i 30 mil per projectes i mesures compensatòries pel Pla de Sant Jordi. Un altre exemple, segons Ensenyat, la depuradora de Palma, el Tren de llevant i altres 50 mil per altres projectes de mobilitat i aigua i mesures compensatòries Pla Sant Jordi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.