muy nuboso
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
13°

Noguera: «Entenem la sobirania com un conjunt de factors que van més enllà de la qüestió nacional i el dret a decidir»

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha començat a materialitzar el «projecte d'ampliació de la base social» anunciat després de la seva elecció al capdavant de la formació ecosobiranista. Noguera, ferm defensor d'un «nou mallorquinisme en clau popular i progressista» ha fet valdre una aliança amb el menorquinisme i els moviments autocentrats d'Eivissa i Formentera per a «construir un projecte per a les Illess Balears del segle XXI».

En aquest sentit, Noguera, assegura que des de MÉS entenen la sobirania com «un conjunt de factors que van més enllà de la qüestió nacional i el dret a decidir dels pobles de les Illes». «Sobirania és decidir sobre tots els aspectes que afecten la ciutadania. Els socioeconòmics i els ambientals també. Només des de la sobirania plena podrem fer front a una crisi econòmica del capitalisme i al canvi climàtic en condicions òptimes», ha remarcat.

Així s'ha pronunciat Noguera en una compareixença conjunta amb l'exconseller de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Tresserras, qui aquest dilluns ha visitat Palma convidat per les Fundacions Darder Mascaró.

Segons Tresserras, a Catalunya l«'estratègia del sobiranisme d'esquerres que representa Esquerra Republicana ha estat una obertura en clau republicana i social, superant el nacionalisme clàssic, en la línia del que ha fet l'SNP a Escòcia». És més, segons Tresserras, «el nostre sobiranisme és mediterrani, europeista i internacionalista. Només des de la fraternitat podem combatre a les extremes dretes que campen per Espanya i el món».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Margalida, fa mes de 4 anys

Efectivament, això de "... va més enllà de la qüestió nacional..." sona fatal, coneixent com coneixem la trajectòria de Més dels darrers cinc o sis anys.

Valoració:8menosmas
Per Lluís, fa mes de 4 anys

El Sr. Noguera s´hi ha lluït, és una frase magistral que només serveix per dir "m´importa una merda la independència"

Valoració:8menosmas
Per sebastià, fa mes de 4 anys

El dia que els teus 155eros facin una frase mig endevinada, no arribarà ni a ser digne de'n Cantinflas

Valoració:6menosmas
Per I tant, fa mes de 4 anys

Ni a Groucho Marx le sale una frase tan redonda.

Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente