algo de nubes
  • Màx: 18.48°
  • Mín: 13.93°
18°

La Conselleria d'Educació preveu rebaixar l'exigència lingüística als docents

La Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca del Govern prepara un decret per regular l'acreditació de la competència lingüística en llengua catalana del personal docent no universitari i ha eliminat el requisit d'haver fet el curs de Formació Lingüística i Cultural (FOLC).
Segons el decret, per exercir la funció docent en l’àmbit no universitari de les Illes Balears en centres públics i en centres privats, siguin o no concertats, s’ha d'estar en possessió dels certificats de la competència lingüística en llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, següents:

- El Certificat de coneixements de nivell B2 de llengua catalana per a la docència al primer cicle d’educació infantil.

- El Certificat C1 de coneixement de llengua catalana per a la docència de i en llengua catalana a tota l’educació infantil i a l’educació primària.

- El Certificat C1 de coneixement de llengua catalana per a la docència en llengua catalana a tota l’educació secundària, a la formació professional i als ensenyaments de règim especial.

En canvi no es demana haver fet el curs de FOLC, cosa que, de moment ja ha despertat les queixes d'alguns sindicats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per José Ignacio, fa mes de 3 anys

@sebastià, estic totalment d'acord que s'exigeixi un bon nivell de català als docents, ja que és l'única manera de normalitzar completament la llengua. Ara bé, no puc tolerar els comentaris elitistes, superbs, xenòfobs, insultants i maleducats que has escrit en contra dels que, com jo, tenim el castellà com a llengua materna. Jo xerr el castellà a ca meva i amb molta gent, i no sóc un 'palurdo'. Sóc castellanoparlant i no em consider un ignorant. Sóc castellanoparlant i no crec que sigui una persona amb 'mala fe'. Per contra, tú, parlis la llengua que parlis, has demostrat que els teus arguments només es basen en insults, i això, amic, sí que és propi dels ignorants.

Valoració:0menosmas
Per victor david, fa mes de 4 anys

A todos los que tan rabiosamente dicen que la lengua catalana es la unica de las Baleares,que se hagan a la idea que tambien lo es la castellana,y la lengua catalana es una lengua de invasion,como lo son todas las lenguas,pues llego con la conquista,que se hizo a cuchillo,en cambio la castellana,llego en paz,se deben amparar y promover en igualdad de condiciones ambas lenguas y todas las que se puedan añadir,sin menosprecio a ninguna.

Valoració:-5menosmas
Per Es Foraster, fa mes de 4 anys

Per "Votante Ciudadanos"
Se nota que es de C's... Rabiós i histèric, com sa senyora Arrimadas.

Valoració:8menosmas
Per Alerta!, fa mes de 4 anys

La competència lingüística és en llengua catalana, això és, en tota, en general. Afegir, sistemàticament, la frase explicativa "pròpia de les Illes Balears" (que equival a dir: "que és la pròpia de les Illes Balears") només és una concessió a la ignorància que ha creat i continua creant confusió; ja que n'hi ha que interpreten, o volen interpretar, que allò que s'ha d'acreditar és la competència en un dialecte d'entre tots els que, en conjunt, integren la nostra llengua.

Valoració:2menosmas
Per Carles Amela, fa mes de 4 anys

Els socialistes contra la llengua catalana. Quina serà la propera embestida?
O exigim respecte (tothom que visqui a les Illes Balears i a la resta dels Països Catalans han d'aprendre català) o no eixirem del pou en el què som des que es prohibeix la nostra llengua, ara farà ja quatre segles.
La llengua catalana ha de ser l'oficial als seus respectius territoris!

Valoració:9menosmas
Per Pareix un dels consellers d'en Bauzá, fa mes de 4 anys

Martí March no pot estar ni un dia més, com a conseller d'Educació. No passa setmana que no faci almenys un desastre gros.
Dimisió ja!

Valoració:7menosmas
Per sebastià, fa mes de 4 anys

@ Botarate cuidadasnos: Amo a vé, me lo cuente otra vé. Acabarem parlant l'idioma dels palurdos. De on has tret tú la "lluvia de millones"... parlar per parlar és propi de la vostra cultura (ignorància) i mala fe.

Valoració:8menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 4 anys

En lloc d'augmentar s'exigència a sanitat i a policia (sa local, amb ses altres només poden suplicar), la disminueixen a educació

Valoració:21menosmas
Per Vergonya!, fa mes de 4 anys

És igual si no s´expressen bé i els alumnes entenen una altra cosa...
Supòs que no cal rebaixar l´exigència a altres llengües, només al català, la llengua, l´única, propia de la Comunitat, no?
Amb Consellers com auests, ja hi Anam ben calçats per aigua!

Valoració:19menosmas
Per El desastre d'Educació de la setmana, fa mes de 4 anys

Quin desastre, ara deven voler docents forasters! Per si no hi hagués titulats que suficients i entre que la Concertada i la Privada tenen gent sense els títols pertinents, i a la Pública ara no exigira el Català, ara també vindran de fora a ocupar les poques places que hi ha. I oblidau vos de la nostra llengua.

Valoració:23menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente