nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 12°
14°

La Conselleria de Salut ja va advertir el 2018 que si se suspenia el decret de català «s'aplicaria la Llei, que és més exigent»

Dia 22 de maig de 2018, el director general de l'Ibsalut, Juli Fuster, va afirmar que «si el Tribunal Constitucional deixa en suspens el decret del català a l'àmbit sanitari es mantindrà la convocatòria d'oposicions però als aspirants se'ls aplicaria la Llei de la Funció Pública, molt més dura en les exigències de coneixement de català que el decret ja que, d'entrada, per a la majoria de les places l'exigència del català seria immediata i no als dos anys».

Aquell mateix dia, la consellera de Salut del Govern, Patrícia Gómez, havia declarat, en el Parlament, «si es millora la comunicació entre els usuaris i els professionals del sistema de salut es millora la qualitat de l'atenció sanitària» i dirigint-se als diputats: «jutgin vostès mateixos si un professional sanitari, altament qualificat, no pot dedicar un curt espai de temps per a obtenir el nivell B1 de català, amb anys per davant per a fer-ho, per a assegurar-se que s'entén amb tota la població que ha d'atendre, precisament en una professió on el llenguatge i l'enteniment són capitals».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per sebastià, fa mes de 3 anys

@ i tant! (el verdader doncs amb l'altra no m'hi faig). - Molt bó i encertat el sobrenom d' "Urinàrium". Jo li deia "malearium" per les seves intencions peró encara n'hi deu haver algun altra que se li escauria bé. Pel que fa al nik ja es nota quan ets tú i quan hi ha el refractari opositor, així que deixa'l que segueixi demostrant la seva incapacitat personal i negació de l'autoestima, que el converteix en un pobre home

Valoració:3menosmas
Per I tant!, fa mes de 3 anys

Continua robant me el nik per llavors, perque vegem que ho fa per humil.liar nos, escriure el text en foraster.
Me fa l'impresió de que és també el que per aqui li han posat "Urinàrium" de sobre sobrenom.
Un personatge maleducat, pesat i sense gràcia.

Valoració:5menosmas
Per fotuts i mes fotuts, fa mes de 3 anys

Si, tens raó. Ses classes (i tot) eran en castellà, peró sa gent vivía en mallorquí, fora de lo oficial. Ara, se mos vol enroscà catalá en qualsevol moment d'es día o de sa nit. Fotuts abans, fotut ara.

Valoració:-4menosmas
Per record, fa mes de 3 anys

definitivament, urinàrium.

Valoració:6menosmas
Per ja, ja, ja..., fa mes de 3 anys

Balearium… Quin nom!
Em recorda el pipinarium dels guies turístics...

Valoració:6menosmas
Per Nicolau Camps Bosch, fa mes de 3 anys

Casi bè estarìa en contra que un metge o metgesa (peninsular) que no es capaç d'aprendre català amb dos anys, m'haguès de curar una malaltia encara que lleu. No puc pensar que sigui capaç de tenir capacitat per haver fet una carrera, tal vegada hagui utilitzat tota la seva saviesa per una cosa i no en tengui abastament per una altre.

Valoració:6menosmas
Per No hi ha por, fa mes de 3 anys

Per a Bernat: Però supòs que els alumnes mallorquins, ja hauran aprés català a ca seva o al carrer, i a EGB i a ESO, i al Batxiller.
Quan jo anava al "Ramon Llull" els anys 50, totes les classes eren en castellà, però en sortir de classe viviem en mallorquí.

Valoració:5menosmas
Per I tant, fa mes de 3 anys

I en otras aulas. I en otras disciplinas. I en otros eventos de la misma UIB. Que yo he sido testigo.

Valoració:-2menosmas
Per Bernat, fa mes de 3 anys

Per No hi ha por: no t'erris, que a la Facultat de Medicina de la UIB, s'imparteixen la gran majoria de les classes, per no dir totes, en espanyol. Allà ningú parla català, i es consent!

Valoració:7menosmas
Per betzol, fa mes de 3 anys

Si no foten el camp cap al Regne Unit

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente