cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 22°
29°

El Partit Pirata denuncia la politització de la justícia espanyola davant la Comissió Europea

Pirates de Catalunya, a l’empara de la Directiva 2019/1937 de protecció de les persones que informen sobre infraccions del Dret de la Unió, ha denunciat aquest divendres, davant la Comissió Europea, la politització de la justícia espanyola i, en concret, del Consell General del Poder Judicial i de la Junta Electoral Central. A més, ha sol·licitat que s’intervingui urgentment el Consell General del Poder Judicial ja que «no actua d’acord amb els principis de seguretat jurídica i independència que han de guiar sempre el poder judicial».

La Comissió Europea té el deure de garantir els drets a la tutela judicial efectiva i a un jutge imparcial. No obstant això, casos com el de l’Eurodiputat Oriol Junqueras «demostren que està incomplint les seves obligacions a Espanya» denuncien els pirates que també afirmen que «l’Eurodiputat Oriol Junqueras, i els seus votants privats del dret de sufragi, són només dues de les moltes víctimes d’aquest incompliment; s’hi sumen les persones que van firmar clàusules bancàries abusives, aquelles que han reclamat pel cèntim sanitari o el cànon digital, i moltes més que no han pogut fer valer els seus drets».

Pirates de Catalunya basa la seva denúncia en la normativa de la Unió Europea però també en l’opinió d’altres institucions. Per exemple, el Grup d’Estats contra la Corrupció del Consell d’Europa (GRECO) ha recomanat en reiterades ocasions a Espanya que actuï per canviar el sistema d’elecció dels vocals del Consell General del Poder Judicial.

El Partit Pirata ha recordat que el GRECO ja va considerar que «s’ha perdut l'oportunitat d’esmenar allò que s’ha demostrat, a ulls dels ciutadans, el taló d'aquil·les de la judicatura espanyola: la seva suposada politització».

El GRECO també va recordar «la seva opinió sobre l’objecte que, en general, té la creació de Consells del Poder Judicial, garantir la millor independència del Poder Judicial, tant en aparença com a la pràctica. Malauradament, el resultat a Espanya continua sent el contrari, com ja es va destacar a l’informe d’avaluació de la quarta ronda, i s’ha vist confirmat pels esdeveniments recents al país».

Aquesta denuncia es suma a les presentades contra el tancament de pàgines web de l’1 d’octubre i contra el tancament de l’aplicació i web del Tsunami Democràtic, i es part d’una nova estratègia de Pirates de Catalunya per internacionalitzar la situació política i judicial. A més, Pirates de Catalunya anuncia el seu suport i assistència a la manifestació d’Omplim Estrasburg d’aquest dilluns davant el Parlament Europeu, l’assistència al plenari on Puigdemont i Comín on prendran possessió del càrrec, com hauria de fer Junqueras, i una roda de premsa aquest dimarts, amb els eurodiputats pirates del Parlament Europeu, per fixar la posició del partit en torn a la situació de Junquerasl i el futur suplicatori contra els exiliats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.